What To Do This Weekend?

Oduševljena vašim pozitivnim rekacijama na račun prethodnog ”What to do this weekend?” posta, sa zadovoljstvom nastavljam u istom ritmu i ovog vikenda. Trudiću se da i budućnosti, prvi vikend u mesecu bude rezervisan za ovaj tip javljanja i mojih nekoliko predloga kako da ulepšate svoj kraj nedelje. Ili prve dane naredne. Na vama je da odaberete, a na meni da vas inspirišem…Stoga, krećemo…

1. Pripremite se za… dodelu Oskara

Ne mogu a da listu ovomesečnih predloga ne započnem jednim filmofilskim. Pogotovo jer smo na samo 21 dan od trenutka kada će nas gospođa Elen Dedženeres pozdraviti sa scene Dolbi teatra i uvesti u 86. dodelu najprestžnijih nagrada filmske umetnosti. A kako ne biste dozvolili da vam to veče pored lošeg simultanog prevoda na Javnom servisu obeleži i osećaj kajanja što niste pogledali barem nešto od nominovanih naslova, odvojite deo ovog (a boga mi i idućeg) vikenda,  ne bi li ste se potkovali za veliku oskarovsku noć i navijali za svoje favorite. Jer da se ne lažemo, nema uzbudljivijeg trenutka u svetu filma od onog koji usledi nakon rečenice ”And the Oscar goest to…”. Zato, okupite svoju filmofilsku ekipu, obezbedite velike zalihe kokica, i  spremite se na maraton nominovanih naslova. (Moj bilans: odgledala American Hustle, 12 Years a Slave i The Wolf of the Wall Street; na listi za ovaj vikend: Her i Gravity; American Hustle poprilično prijao, zajedno sa ‘’Ropstvom’’, dok me je ‘’Vuk’’ ostavio apsolutno ravnodušnom).
be8d9a540b1851ba15c29dc200ee66ffphoto from studiodiy.com

 2. Reciklirajte… ambalažu za sveće

Naslov ovog predloga zapravo dugo je bio zapisan u mom notesu, ali kao ideja za jedan posve drugačiji post. Vremenom, shvatila sam da je reč o dobro znanom triku koji možda ne zavređuje čitav post, ali koji se sasvim fino može provući kroz jedan ovakav, kolažni. Jer je vikend, zapravo, idealno vreme da se posvetite uređenu svog doma, osvežite ga kojim detaljem ili realizacijom zanimljive ideje. Te ako ste poput mene ljubitelj mirisnih sveća, zašto ne biste iskoristili njihovu staklenu ambalažu jednom kada sveće u potpunosti izgore. Najuniverzalniji predlog bio bi da ambalažu iskoristite za četkice za šminku, ali se to svakako može menjati u zavisnosti od vaših potreba. Poneta je da osvežite svoj životni prostor, i olakšate čuvanje svojih sitnica, a sve kako biste i ovaj vikend učinili lepšim i kreativnijim.

4a3037f33bcf04a6a880a5a706e68f67

 photo form pintarest.com

3. Odšetajte…od svega

Čini mi se u najmanju ruku suvišnim da vam spominjem šetnju ovog vikenda. Najavljenih 15 stepeni, nakon dana orkanskih vetrova, sasvim su dovoljan razlog da dan provedete van kuće. Ipak, rizikovaću da ovaj predlog okarakterišete kao neinventivan i da vas još jednom podsetim na lepotu besciljne nogu-pred-nogu-šetnje. Zaboravite ovog vikenda na tržne centre, kafiće i restorane. Priuštite sebi malo usputnog razgledanja izloga, jednu klupu sa pogledom na vama najdraže mesto u gradu, i društvo onih sa kojima vam nije neprijatno da ćutite. Priuštite sebi jednostavnost. Zaboravite na potpetice, šminku, ”in” mesta u gradu i ljude koji vam ne prijaju… Na njih se vratite u ponedeljak ako su vam već suđeni. A tokom vikenda, jednostavno ošetajte što dalje. Od njih, i svega sličnog.
Falconry 13 small photo from classygirlswearpearls.com

4. Posvetie se sebi…jer poseban razlog nije potreban

Kako? Na vama je da izaberete… Bitno je samo da taj izbor podrazumeva da se nakon svega osećate lepše i opuštenije. Nekome će to biti poseta frizeru, nekome masaža, a nekome ko je poput mene, jedan opuštajući i učinkovit tretman lica. Pogotovo ukoliko vam radna nedelja podrazumeva malo sna i mnogo radnih sati, pa vam je licu pored standardne nege potrebna i ona dodatna. Ja biram mezoterapiju bez igle, tretman koji mi je Irina iz salona ”Tajna lepote”, o kojem sam vam više rekla u ovom postu, otkrila pre par dana. Idealna solucija za devojke preko 25 godina, koje žele da preduprede starnje kože, a ujedno maksimalno osveže lice, učine ga blistavijim i odmornijim. Sastoji se iz unošenje posebnog seruma sačinjenog od multivitamina, minerala i drugih bioaktivnih supstanci u ćelije kože, a uz pomoć emitovanja LED svetlosti. To predviđa teorija, a iz ugla korisnka koji je na svojoj koži osetio i praksu, mogu da kažem da je reč o vrlo prijatnom i opuštajućem tretmanu, sa vidljivim rezultatima, prvenstveno u svežini lica i uklanjanju nadutosti i kolutova ispod očiju. Podsetiću vas da na sve tretmane u salonu ”Tajna lepote”, imate popust od 50%, i da ovu povoljnost možete iskoristiti do daljnjeg, i to samo ukoliko naglasite da ste čitatljka mog bloga. A možda vas posluži i sreća jer u okviru ovog posta u saradnji sa Irinom i njenim salonom, poklanjam jedan tretman mezoterapije bez igle.  Sve što je potrebno kako biste učestvovali u nagrađivanju jeste da:

  1. lajkujete Facebook stranicu salona” Tajna lepote” OVDE
  2. lajkujete Facebook stranicu mog bloga OVDE
  3. ostavite komentar na ovaj post sa svojim mejlom i imenom pod kojim imate svoj profil na Facebooku.

Nagrađivanje traje do 15. februara, kada ću saopštiti ime dobitnice. Ujedno, ne zaboravite da učestvujete u nagrađivanju koje već traje a u kojem možete da osvojite romantično fotografisanje za sebe i svog dragog, i to od strane sjajne Jovane Tomašević.

Ovim smo došli do kraja još jednog ”What To Do” posta. Iskreno se nadam da vam je ulepšao ovaj vikend koji uveć veliko traje i da vas je inspirisao da unesete malo svežine u svoju svakodnevnicu. Pozdravljam koliko do sutra, kada se ponovo družimo. Ostanite mi nasmejani. Vaša B.

Written By

Thank you for sharing some love! I really appreciate every single word from you!

More from Brana

Sunrise

Broj dosadašnjih outfit postova  u kojima je dominirala kombinacija plave, bele i...
Read More

40 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter the number *