Akcenat na ”MATES”

Nikada mi neće ponestati podrške za mlade, ambiciozne, kreativne ljude koje imaju volju da rade, koji ne odustaju i koji imaju cilj.  Šta više, u trenucima potpunog razočaranja onim što se svakodnevno dešava u različitim segmentima društva čiji smo deo, činjenica da upoznajem mnogo pojedinaca koji odgovaraju tom opisu daje mi snagu da verujem da ipak ima nade za nas.

Zato mi je posebno drago kada u okviru postova na ovom blogu, koji je vremenom postao moje glavno oružje u borbi protiv pomenutih razočaranja, imam prilike da vam predstavim te mlade, ambiciozne ljude koje nije mrzelo da se pokrenu, započnu nešto svoje i rizikuju ne bi li ostvarili svoje ideje. Upravo tako bih opisala i junake današnjeg posta, Marka Ilijeva i Sašu Stevića, mlade dizajnere koji stoje iza modnog brenda Mates. Činjenica da ova dva momka imaju tek po 22 godine a da su već uspela da zajedničkim snagama osmisle i realizuju dve sjajne kolekcije i prokrče sebi put na domaćoj modnoj sceni ne može a da ne inspiriše. Posebno kada se malo bolje upoznate sa njihovim radom i shvatite koliko zrelosti ima u njemu.

Kada kažem ”rad” ne mislim samo na kolekcije, već i na kampanje koje su pratile iste i na marketing koji suptilno ali pametno sprovode preko društvenih mreža. Momenat koji fali mnogim većim i starijim domaćim brendovima.

Kada uz sve to imate sjajnu kolekciju, poput aktulene koja nosi naziv Sugarfee, nemoguće je a da vas ne primete. To se upravo desilo u mom slučaju, kada sam slučajno naišla na fotografije njihove najnovije kampanje, koje su me ostavile bez teksta. Listala sam ih u nekoliko navrata, diveći se komadima, bojama, krojevima i načinom na koji se sve to slagalo sa odličnom scenografijom. Novo oduševljenje usledilo je nakon što sam saznala da iza kampanje stoje ponovo neki mladi, talentovani i neafirmisani umetnici koji se, baš kao i Marko i Saša, probijaju voljni da ostvare svoje ciljeve. To je bio jasan znak da je pravi trenutak da vam na blogu predstavim ovaj dvojac, za koji već sada slutim da će prikazi dosta toga sjajnog u budućnosti.

A ima li boljeg načina za to nego da jedan od komada iz pomenute kolekcije prikažem u outift postu. Odabrala sam kombinezon od svile, specifične pastelnožute nijanse koji u sebi objedinjuje dva elementa koja su Marko i Saša želeli da spoje u svojoj kolekciji: sportski momenat sa visokom modom. Prvo su postigli krojevima, za koje im je inspiracija bila sportska garderoba, dok su drugi postigli materijalima poput šantung svile, šljokica i muslina.

Kombinezon sam ispratila Rename detaljima, iza kojih stoji Nikolina Kostur, još jedna sjajna, mlada i kreativne osoba. Njen brend se u više navrata provlačio kroz sadržaj na mom blogu tako da verujem da je dobrom delu vas već poznat. U slučaju da nije tako preporučujem da čim pre trknete do njene FB stranice ili Instagram profila, gde ćete saznati sve neophodne informacije.

Na isti način možete pratiti i aktuelna zbivanja u brendu Mates, te ih obavezno zapratite na Facebooku i Instagramu. Ukoliko biste da uživo vidite njihove komade svratite do Koncept radnje П1 u ulici Kralja Petra 75.

Sada vas konačno prepuštam Jovanim fotografijama, nastalim u jednoj od starih skadarlijskih zgrada čija se unutrašnjost divno uklopila uz kolorit kombinacije… Do idućeg javljanja! Vaša B.

JT__1593JT__1598 JT__1569JT__1621 JT__1618JT__1609JT__1641JT__1659JT__1622JT__1638JT__1576JT__1551JT__1633JT__1614

ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
camera used: Canon 5D Mark III, lens: 50mm f. 1.4
more information: Canon Srbija
wearing: jumpsuit: MATES; bag, necklace & ring: RENAME; sandals: BLACK FIVE;
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

5 Responses

  1. Ugrabila sam sličan par sandala u Zari prošle sezone. Rado ih nosim ne samo zato što su lepe, već imaju i stabilnu štiklu. Prava si inspiracija, a nakit je božanstven. 🙂

  2. Deluje kao vrlo udoban kombinezon. Boja je prelepa! Lak i ruz/sjaj ti divno stoje. A i ova pismo-tasna mi se isto mnogo svidja. Sve u svemu, fenomenalan post, pa svaka cast svima! 😉 :-*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *