April u Sarajevu: druga sarajevska noć

Kako vam i obećah u prethodnom sarajevskom javljanju, večeras stiže post posvećen drugoj noći u gradu na Miljacki. Ovaj put malo više pažnje skrenuću na modni momenat i kombinaciju koju sam za tu priliku odabrala, s obzirom na to da je reč o meni vrlo dragom spoju, idealnom za ćudljive prolećne noći. No, pre toga, koja reč o tome gde nas je put te večeri odveo.

Za razliku od prve noći u Sarajevu, kada smo sve podredile gastronomskom užitku, te druge večeri plan je bio da prošetamo, upoznamo Sarajevo i pod okriljem noći i da se smestimo u neku finu, sarajevsku vinariju i uživamo u dobrom vinu i sitnim zalogajima. Iza Razija, naša draga domaćica, imala je na umu idealan kutka za tako nešto – vinoteku Dekanter.

Kako smo se do tada u više navrata uverile u kvalitet Izinih izbora, radovale smo se novom i prilici da nas ponovo iznenadi. I po običaju, uživale smo. U odličnom vinu, ukusnoj hrani, divnoj atmosferi, smehu, priči i samoj činjenici da smo u Sarajevu i da imamo prilike upoznati ga na toliko različitih nivoa.

I mada smo već bile poprilično umorne od gustog rasporeda tog i prethodnog dana, rešile smo da noć ne završimo u vinoteci, već da prošetamo, i taman pronađemo idealnu lokaciju za fotografisanje outfita koji sam vam spomenula na početku.

Staklena konstrukcija jednog od sarajevskih tržnih centara delovala je idealno, tako da smo u roku od 20 minuta Jovana i ja napravile fotografije koje imate prilike večeras da vidite. A na njima, kao što rekoh, meni vrlo drag spoj Orsay suknje dubokog struka u senfžutoj nijansi (koju volim još od pretprošle sezone), sa jednostavnom Zara bluzom i meni aposlutno omiljenom Curly Lab ogrlicom. Sve kupljeno relativno skoro tako da verujem da se još uvek može naći u radnjama.

Inače, ta sarajevska noć je bila poprilično hladna, otud kaput i unihop, ali se ovaj isti spoj vrlo lepo i lako može nositi i u toplijim danima, uz baletanke, u slučaju dnevnih varijanti, ili zanimljive sandale, ukoliko je kombinacija namenjena za večernje prilike. Stoga, nadam se da će vam spoj biti interesantan i inspirativan, koliko je i meni.

Prepuštam vas fotografijama i najavljujem poslednji putopisni post iz Sarajeva u kojem ćete saznati kako je protekao naš treći i poslednji sarajevski dan. Do tada, najlepše vas pozdravljam… Vaša B.

JT__1955 JT__1920JT__2016
JT__1929JT__1964 JT__1934JT__1981 JT__1937JT__2006 JT__1941JT__1991 JT__1951JT__1965 JT__1938JT__2031

wearing: blouse, coat & bag: ZARA; skirt: ORSAY; boots: VICENZA (ShoeStar);
necklace: CURLY LAB; rings: STUDIO GLINA;
ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
camera used: Canon 5D Mark III, lens: 50mm f 1.4
more information: Canon Srbija

*ovaj post nije sponzorisan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

4 Responses

  1. U posljednje vrijeme se lijepim samo za žute stvari, ne znam šta mi je. A ova suknja – e u nju sam zaljubljena! *___*

    Kompletan stajling i fotografije 5+.

    :***

  2. Baš pomislih kako mi fali malo više modnih postova na blogu. 🙂 Savršen spoj putopisnog i modnog posta. Ja lično nisam ljubitelj žute boje, čini mi se da izgledam bledo i bolesno kada obučem nešto žuto, ali volim da vidim kako stoji na drugim ljudima. Savršena kombinacija, baš mi se sviđa kako ti stoji. <3

  3. Sarajevo je predivno, a u tvojim postovima izgleda exluzivno. Outfit je za 5 . Pratim, s malim zakašnjenjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *