Conscious serijal: Iskorak iz zone komfora

Kada sam pre nekoliko nedelja u prostorijama H&M Showroom-a listala fotografije kampanje za H&M Conscious Spring kolekciju sa Anjom Rubik, Naomi Haris i Rozario Doson u glavnim ulogama, u glavi mi je odjekivala misao:

Ovo je previše nežno i romantično za tebe.

Tih dana sam, inače, aktivno razmišljala o svom trenutnom stilu oblačenja. I sve je bilo baš onako kako sam oduvek volela: doziranje trendova, crta klasike, igranje aksesoarima i hrabrost kakvu nikad pre, rekla bih, nisam osećala. Jedino što me je čudilo i nateralo da se zamislim nad ovom temom bilo je moje uporno bežanje od romantičnih i ženstvenih komada. Da ne pričamo o komadima koji prate liniju tela ili pripadaju ”mini” dužinama.

Zašto sebe sputavaš?

pitala sam se. Shvatila sam tada da sam dobrano zagazila u stilsku zonu komfora. Osećala sam se hrabro u modnom smislu, i bila sam, ali samo donekle – do granica svoje komfor zone. Unutar nje mogla sam sve. Van nje, ništa nisam želela ni da probam. Nekoliko nedelja kasnije stigla sam na fiting za kampanju koju vam predstavljam kroz ovaj Conscious serijal. Odmah sam ugledala nekoliko komada koji su bili deo moje sigurne zone. Roze kompletić sa karnerima koji nosim u današnjem postu nije bio među njima. Štaviše, odmah sam ga eliminisala pod izgovorom da je previše ”slatkast” i da karneri ”zaista nisu ja”. I tako bi i ostalo da me draga Irena iz H&M tima nije zamolila da ipak probam komplet.

Samo probaj i ništa više

rekla mi je. Rešila sam da popustim. Kako sam se pogledala u ogledalo tako sam ugledala jednu skoro pa zaboravljenu osobu. Pojavila se Brana koju nisam videla godinama. Tu i tamo bi provirila kroz koju letnju kombinaciju ili neku od večernjih kombinacija, ali generalno vrlo se dobro skrivala. Odnosno, skrivala sam je ja. Od sebe same. Zašto? Nemam odgovor na to pitanje. Znam samo da sam se obradovala kada sam je videla i da sam tu radost probala da prenesem i kroz fotografije koje delim sa vama u ovom postu.

Inače, bila sam u pravu: komadi H&M Conscious Spring kolekcije su zaista romantični i nežni. Tu su lagani materijali, cvetni printovi, balon rukavi, karneri… Kao da oslikavaju lakoću postojanja kojoj treba da težimo. Ili pak slobodu kojoj treba da naginjemo. U svakom, pa i u modnom smislu. U mom slučaju je uspelo. Od sutra, kada kolekcija stiže u radnje, imaćete priliku da i sami osetite taj dašak svežine koji stiže sa ovom linijom. I ko zna: možda i vi u ogledalu ugledate nekog ko se dugo skrivao, a vi ste ga se, da to niste ni znali, opasno uželeli…

Do sutra…

 

 

total look: H&M

*H&M Conscious Spring kolekcija biće dostupna u domaćim radnjama od 11. aprila

 

ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ

*ovaj post je urađen u saradnji sa brendom H&M

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *