Outfit post (i još ponešto): Cvetni dezen za ”Cvet uspeha”

Nekoliko nedelja pre beogradske premijere filma ”Džudi”, dobila sam upit za saradnju od distributerske kuće zadužene za distribuciju ovog filma na domaće tržište. Ključna ideja saradnje bila je kreirati post sa stilskim predlozima zasnovanim na filmskom liku Džudi Garland. Divna ideja, zar ne? Nažalost, iz opravdanih razloga nije došlo do njene realizacije (ovo je jedan od onih problema koji se dešavaju iza ”kulisa”, a koje vi nikada ne vidite). Međutim, dok smo Jovana i ja u holu pozorišta Madlenianum stvarale fotografije ovog posta, nisam mogla a da ne mislim na Džudi i njen skorašnji filmski prikaz. Istina je da film nisam pogledala, ali sam zbog pomenute saradnje temeljno analizirala kostime koje je nosila Rene Zelveger. I nekako sam ovu haljinu, inače model fantastičnog domaćeg brenda Ballary, mogla da vidim kao jedan od predloga u tom nikad realizovanom postu. Sve zato što je ovaj komad pravi primer neprolazne klasike koja se uz samo par detalja, poput ovih mašni na rukavima i ovog kaiša u animal printu, transformisala u meni omiljenu ”pomerenu klasiku”. I tako imate pred sobom komad koji je mogao biti aktuelan i te 1968. (radnja filma započinje upravo u ovoj godini), ali i 2019. godine, što se da primetiti iz priloženog. A cvetni dezen savršeno je išao uz tematiku te istinski posebne večeri u kojoj, iako nisam dobila nagradu, jesam bila nagrađena za devet godina rada i truda. Naći se rame uz rame sa ženama koje više od 30 godina vode svoje firme i imaju i do 300 zaposlenih, zaista nije bila zanemarljiva činjenica. Ali, hajde da krenemo redom.

”Cvet uspeha za ženu zmaja”, koga dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije, jedna je od najprestižnijih, ako ne i najprestižnija nagrada za preduzetnice u Srbiji. Prošle godine dobila sam poziv da se prijavim. Ignorisala sam ga misleći da je rano da sebe kandidujem za jedno ovako važno priznanje. Ove godine sam imala nešto više vere u sebe, mada sam i dalje bila uverena da je reč o preambicioznom koraku. Ipak, pred sobom sam zacrtala mali i, činilo mi se, realan cilj – ulazak u finale. Procena je bila dobra i zaista sam postala jedna od 20 finalistkinja. Vest koja me je učinila srećnom i ponosnom posebno jer je stigla u momentu kada mi je trebalo malo dodatnog podstreka i podrške. Međutim, tek kada sam i lično upoznala sve te fantastične žene i čula sve te fantastične preduzetničke priče, shvatila sam veličinu ovog uspeha. I ne, nije to imalo veze samo sa mnom već i sa činjenicom da sam prva žena preduzetnica koja svoj biznis zasniva na blogovanju, a koja se našla u finalu ovog nagrađivanja. Kako je ove godine moja mala misija upravo postala borba za jačanje kredibiliteta industrije kojoj pripadam i borba protiv skepse i nipodaštavanja koji je prate, ovakav vid priznanja imao je širi i dublji značaj. A kao neko ko se iz sve snage bori za promociju ženskog preduzetništva i kome je takvo zalaganje jedan od glavnih ciljeva u sledećoj fazi karijere, sve je dodatno dobilo na težini. Otud je i poslednja fotografija ovog posta, ona na kojoj stojim u dupke punom Madlenianumu dok me voditelj programa predstavlja, a na ekranu je ispisan sažetak moje karijere, jedna od najvažnijih fotografija u mom životu. Zato hvala članicama Udruženja poslovnih žena Srbije na tome što su imale sluha za moj rad i ono što predstavljam i što su odlučile da se otvore i za nova polja ženskog preduzetništva.

I ne znam kako, ali eto uspela sam da u jednom postu spojim svoju ljubav prema starom Holivudu, domaćim brendovima i preduzetništvu. Uvek mi je drago kada uspem da vam uz modnu priču ispričam još mnogo toga što nije u direktnoj vezi sa modom. To je moj mali trik – kroz pitku temu provući i one koje nisu tako lagane. Nadam se da mi uspeva.

Toliko za ovaj post. I da, hvala vam za ovih devet godina blogovanja. Čeka nas još mnogo zajedničkih trenutaka, obećavam. Čak i kada ponekad pomislim kako bih odustala od svega (dešava se i to, verujte) samo se setim koliko mi je zadovoljstva donela prilika da na ovaj način delim svoje ljubavi, strasti, uverenja, stavove i vrednosti i da od vas dobijam isto zauzvrat. Hvala vam što ste uvek bili aktivni kreatori ”Božanstvenog sveta”. Idemo dalje… Do nekih novih ”cvetova uspeha”.


Haljina: Ballary
Kaiš i sandale: Zara
Šminka: Marija Rakazović

ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ

*ovaj post nije sponzorisan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *