”Fashion” is more than fashion…

 

25
U svom garderoberu čuvam poseban odeljak za komade koji pored svoje materijalne, imaju i onu drugu, emotivnu vrednost. Uspomene sa putovanja, pokloni dragih ljudi, komadi koji sećaju na neke lepe trenutke… Ili, u ovom slučaju, komad koji nastane za manje od 24 sata po genijalnoj zamisli i pod talentovanim prstima, koga drugog do, moje mame. Kako su dizajn i realizacija istog u potpunosti njena zasluga, meni je jedino preostalo da svaku ispletenu petlju ponosno prošetam. Treba li napominjati da sam to uradila sa uživanjem.
Dok sam tokom subotnjeg popodneva krala po koji zrak žilavog februarskog sunca, podsetila sam se one velike istine da je ”moda” daleko više od listanja magazina, skrolovanja modnih portala, posećivanja revija i svega propratnog. Nekad je ona samo delić čarolije tokom kojeg se klupče vune pretvara u nešto lepo, unikatno i emotivno vredno.
Ostatak čarolije spada pod kategoriju talenat. Ali to je, barem u ovom slučaju, već mamin fah 😉
Do idućeg posta veliki pozdrav i poljubac za sve! Vaša B.
In my closet, I keep a separate section for pieces that hold special emotional value. Memories from trips, gifts from dear people, pieces that remind me of some memorable moments… Or in this case, a piece that was made in less than 24 hours by talented fingers of my mom. As the design and realisation were her ”fault”, I had just one duty: to wear each knitted loop proudly. Do I need to mention that I did it with more than a pleasure.
While I was enjoying the rays of the stubborn February sun during this Saturday afternoon,  I remembered the truth about ”fashion”: it is far more than reading fashion magazines, scrolling through fashion portals, attending fashion shows. Sometimes it is just a piece of magic during which the clew of wool is turned into something beautiful, unique and emotionally valuable. The rest falls under the category of talent.
Until the next post, a greeting and a kiss for all! Yours, B.

32
27
30
26
31
28
wearing: shirt: STRADIVARIUS; sweater: HANDMADE by my MOM; jeans: GUESS;  boots: STRADIVARIUS; necklace: prodavnica bižuterije ”SJAJ”, Voždovac; sunglasses: NON BRANDED;

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

60 Responses

 1. Jedno veliko BRAVO za mamu!!! 😉
  U potpunosti se slažem sa tekstom!
  A tvoja kombinacije mi je skroz legla, opušteno, efektno,… boja džempera ti odlično stoji 🙂
  Divna si mi :*

 2. Moda je nacin zivota! 🙂
  Odlicno ti stoje naocare 🙂
  Dzemper je fantastican, svaka cast za mamu! ♥
  Divna si kao i uvek :*

 3. Tvoja mama mi je omiljeni lik jos od one sive suknje:))A misljenja sam da se i stil kao i sve ostalo uci,iz casopisa,sa ekrana,sa ulica i naravno od mama.Naravno ne poricem ni urodjene talente:D
  Dzemper je divan, mnogo je onih koji umeju da sasiju i nastrikaju ali pitanje je sta siju i sta strikaju,cesto je to protracen talenat!
  Farmerke i cizme za 10!!

 4. Juuuu… pa mama je cudo! 🙂 Da li se ona time profesionalno bavi ili ovako iz hobija?
  Diiivan si teskt napisala! 🙂

  1. Konacno sam je ubedila da unovci svoj talenat tako da mogu reci da je sada i profesionalno 😉
   Hvalaaa puno! Prenosim joj lepe reci!:)

 5. Ovo je fenomenalno.Vidi se da umes i bravo za dzemperic i za mamu i ja bih jednu takvu.Ogrlica i kosulja su vidjena i super stvar.Pozz,sve najbolje

 6. ODLICNAAAAAAA! Ovo mi je trenutno jedan od omiljenih outfit postova! 🙂
  Svaka cast za mamuu! Svi je obozavavamo.
  Poz, S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *