Momci, nismo vas zaboravili – ovo su naši omiljeni domaći brendovi odeće za muškarce

U poslednje vreme sve je više autentičnih marki garderobe s potpisom domaćih dizajnera. Ipak, u mnoštvu kreativnih i originalnih kreacija preovladavaju komadi namenjeni ženama, o kojima smo pisali u više navrata.

Zato smo ovaj put rešili da otkrijemo šta dizajnerska scena nudi muškom delu populacije, te vam danas prikazujemo gde se valja uputiti u potrazi za dobrim muškim komadima garderobe.

Majice

Kada se govori o domaćem dizajnu, ubedljivo najveći broj brendova usredsređen je na proizvodnju majica i rekli bismo da je to jedina kategorija gde ponude ne manjka.

Jedan od najpoznatijih brendova u ovoj kategoriji svakako je Dechko tzar.  Kod njih ćete u ponudi naći majice s natpisom brenda, te nazivima domaćih reka, ali i polo majice, košulje, jakne, različite aksesoare. Naš favorit su svedene polo majice u bordo, žutoj i zelenoj varijanti.

Naredni brend koji vredi pomenuti je Škrabac, poznat po ilustracijama različitih šaljivih izraza, ali od skoro i po dobrim klasičnim jednobojnim majicama. Ako bismo morali da odaberemo samo jednu, izbor bi pao na majicu s natpisom Pušten s lanca ili Hladne glave.

Još jedan streetwear brend koji je brzo privukao pažnju domaćih kupaca je Alby wear. Ako ste u potrazi za jednostavnim majicama sa provokativnim natpisima, ovo je brend za vas. Iako je redakcija BDW-a vrlo druželjubiva, biramo majicu Fuj ljudi za one trenutke kad bismo radije bili sami.

Jedan manje poznat, ali interesantan brend u ovoj kategoriji je Motor t-shirts, čija su karakteristika jednostavni printovi sa motivima fotoaparata, slušalica, bicikala i slično. Ovo je sjajan poklon koji možete uklopiti sa nečijim hobijem, pa ljubitelja muzike možete obradovati majicom sa printom kasetofona, na primer.

Najzad, bila bi šteta da ne pomenemo i izbor majica iz prodavnice Muzeja Jugoslavije sa prepoznatljivim motivima iz njihovog fundusa. Naš omiljeni dizajn je svakako majica sa natpisom Nesvrstan (koja ima i odgovarajuću žensku varijantu, ako volite da se uparite sa nekim).

Duksevi

Može se reći da su duksevi drugi najpopularniji komad garderobe koji izrađuju naši dizajneri.

U bogatoj ponudi dukseva, najpre izdvajamo Pozitif brend i njihove dukseve sa svedenim natpisima, a trenutno se očekuje nova kolekcija.  

Od dostupnih kolekcija izdvajamo i dukseve brenda Mates clothing, posebno one s natpisima dana u nedelji.

Ako ste u potrazi za dobrim uniseks komadima, moramo reći da obožavamo brend Lovers i njihovu Lovers/over kolekciju koju čine crvena majica i crveni duks čiji natpis se može čitati dvojako. 

Za ljubitelje grafičkog dizajna, nezaobilazni su duksevi iz kreativne radionice Futro World. Nama je posebno drag Perfect duks koji možete upariti i sa odgovarajućim donjim delom trenerke.

Foto: Futro World

Neobični krojevi

Ukoliko ste u potrazi za muškom odećom koja nije u sportskom stilu, brzo ćete uvideti da nema mnogo brendova koji bi se kvalifikovali za ovu kategoriju. Ipak, nekoliko brendova koji nude neobične modele za muškarce neće vas razočarati.

Prvi na listi je Bato shop koji nudi interesantne mantile, tanke jakne i druge odevne predmete koji se mogu nositi svaki dan, ali ipak odskaču od klasičnih krojeva na koje smo navikli kada je reč o muškoj odeći.

Potom, tu je Maj Maj sa neobičnim modelima koji spajaju različite printove i zanimljive detalje poput asimetričnog kopčanja.

Za ekstravagantnije komade nezaobilazna adresa je NEO design čiju odeću pretežno tamnih boja odlikuju mračni motivi i upečatljive siluete.

Za smele muške kombinacije tu je i Senka, brend koji estetiku sedamdesetih godina vešto spaja sa savremenom modom kroz neobične krojeve i interesantan kolorit. Najzad, nemoguće je osvrnuti se na mušku elegantnu modu, a ne pomenuti odela.

@valter.clothing

Dobro krojeno odelo nikada ne izlazi iz mode, a uz pomoć brenda Valter možete sami osmisliti svoje savršeno odelo, bilo da želite nešto klasičnije ili ste voljni da probate neobičnije materijale, te da klasiku upotpunite nekim savremenim dodacima.

Bilo da ste ljubitelj sportske garderobe ili elegantnijeg odevanja, moguće je naći lokalne marke koje spajaju kvalitet i originalnost. Ipak, treba istaći da se nadamo da će ponuda originalne muške garderobe Made in Serbia postati još bogatija, te da će se sjajnim navedenim brendovima pridružiti i neki novi zanimljivi predstavnici lokalne dizajnerske scene.