Mesečni Recap: 5 stvari koje su obeležile prethodne nedelje

Razlog zbog kojeg ovaj post stiže tek dvadesetog dana maja, iako je prvobitni plan bio da ovu rubriku rezervišem za sam početak meseca, isti je onaj razlog zbog kojeg strepim od svakog, iole kraćeg prekida moje ustaljene, radne rutine. Povratak u radni ritam nakon putovanja, prazničenja, bilo kakvog odmora, makar on trajao i dva dana, nešto je što me osetno muči već godinama. I dok mi je više dana neophodno da uđem u svoju radnu rutinu, upola manje vremena mi je potrebno da iz iste potpuno ispadnem. Rešenje ne vidim, te ako ste se suočili sa istim problemom i uspešno ga rešili, unapred ću vam se zahvaliti ukoliko podelite vaše savete sa nama.

Pre nego što konačno krenemo sa osvrtom na stvari koje su mi obeležile prethodne nedelje, skrenula bih vam pažnju na fotografije koje će pratiti ovaj post. Nastale su krajem aprila i to prilikom Jovanine i moje posete Ateljeu vina Šapat, a povodom njihovog ”Prolećnog šaputanja” – događaja posvećenog proleću, vinu, prirodi… Tom prilikom nosila sam haljinu Ane Trošić Trajković, koja se, ako smem neskromno da zaključim, savršeno uklopila uz nestvaran ambijent vinarije. Inače, ovu haljinu možete kupiti ili iznajmiti u Biro 354c, novoj i vrlo značajnoj modnoj adresi u Beogradu. U pitanju je koncept-radnja koja pored kupovine i iznajmljivanja modela domaćih dizajnera, pruža uslugu redizajna vaših starih odevnih predmeta. U osnovi svega jeste težnja da se domaći dizajn učini pristupačnijim, a da se ujedno skrene pažnja i podigne svest o održivosti mode. Ana Trošić Trajković, autorka ovog projekta, kaže sledeće: Iznajmljivanjem haljine ili odevne kombinacije za određeni događaj, uštedećete novac, ono što potrošite ćete zapravo usmeriti ka lokalnim proizvođačima, umetnicima i dizajnerima, kupićete bar jednu stvar manje i time smanjiti gomilanje potencijalnog tekstilnog otpada. Redukovaćete. Radnja se nalazi u Preševskoj ulici, na broju 36 i otvorena je tokom skoro završene Nedelje mode u Beogradu, koja je jedan od događaja koji su mi obeležili prethodni period i kojoj ću posvetiti naredne redove.

 

  • Učešće na Pro-femina 2019 konferenciji

Ukoliko iole duže pratite moj rad, onda znate da rado i često učestvujem na konferencijama koje se na ovaj ili onaj način bave profesionalnim i ličnim razvojem. Prilika da uživo, u offline okolnostima, podelim svoju priču i time makar nekog u publici inspirišem, za mene ima neprocenjivu vrednost. Zbog toga mi je izuzetno drago da sam i u aprilu imala priliku za još jedno takvo iskustvo i to u sklopu sada već slavne Pro-femina konferencije koju tradicionalno organizuje magazin ”Lepota i zdravlje”. Ovo učešće za mene je imalo dodatni značaj jer sam binu delila sa dvema izuzetnim ženama: svojom nekadašnjom profesorkom novinarstva, Nedom Todorović, i direktorkom modne agencije ”Fabrika”, Vesnom Mandić, koja je bila moderator panela i koja me je i pozvala da učestvujem na istom. Inače, pričale smo na temu stila u svakom segmentu života, ne samo onom koji se odnosi na modu. Bilo je to zaista lepo aprilsko popodne, provedeno u društvu žena koje izuzetno cenim i uz mogućnost da uživo upoznam neke od vas. Sasvim dovoljno da se baš taj trenutak nađe na mojoj listi važnih momenata.

 

  • Belgrade Fashion Week

U više navrata sam spominjala i opet ću: Beogradska nedelja mode za mene je više od modnog događaja. Ona je događaj koji istovremeno slavi umetnost, kreativnost, dizajn, kulturu i vrednosti u koje vredi verovati. Zbog toga i zbog neizmernog poštovanja koje imam za BFW tim, njihovu predanost, trud i istrajnost, ovu manifestaciju ne propuštam. I istinski uživam u svakom njenom segmentu. Kako u onom glavnom, revijskom, tako i u onom propratnom. Ove sezone imala sam razlog više da joj se radujem. Bilo je to zbog prilike da tokom jedne od revijskih večeri ugostim svoje čitateljke i pokažem im kako Belgrade Fashion Week izgleda iza i ispred kulisa. Post o tom druženju već je u pripremi tako da ga možete očekivati već kroz koji dan.

 

  • Kampanja za H&M Conscious Spring kolekciju

Znam, znam, nekima od vas biće suvišno što ponovo spominjem ovu kampanju, posebno nakon što sam joj posvetila četiri posta na blogu i duplo više postova na Instagramu. Međutim, ova kampanja odnosno rad na njoj zaista jeste obeležila prethodne nedelje i ne mogu, a da je ne uvrstim na ovu listu. Ona je primer poslovne saradnje koja je od prvog sastanka do poslednjeg objavljenog posta bila zasnovana na poverenju, autorskoj slobodi i poštovanju koje su sve uključene strane imale jedna za drugu. I to je šablon koji bi i sve druge kampanje koje uključuju blogere trebalo da prate. U suprotnom gubi se smisao i autentičnost, a sa njima i željena poruka.

 

  • #poezijapredspavanje izazov

Odavno nisam uživala u Instagramu koliko tih večeri kada je zaživeo #poezijapredspavanje izazov. Želeći da sa vama podelim svoju naviku da svake večeri pred spavanje pročitam po jednu pesmu, a u duhu Instagram izazova koji su tih dana bili aktuelni, pozvala sam vas da i sami čitate poeziju pred spavanje, ali i da podelite odabrane stihove kroz Instagram story, tagujete me i dodate pomenuti haštag. Narednih večeri uživala sam u velikom broju divnih pesama koje ste delili sa svojim pratiocima i sa mnom. I tek ćemo razmenjivati stihove jer ono najlepše u vezi sa ovim izazovom je to što nikada ne mora prestati. Sve do sada objavljeno u okviru istog možete videti u mom highlights odeljku pod nazivom ”Poezija”. Spremite se na ozbiljnu dozu uživanja.

 

  • Poseta ostrvu Lošinju

I za kraj, najsvežiji događaj koji je dodatno obojio prethodni period i to u najlepše nijanse plave i zelene. Neću previše pisati na ovu temu jer sam joj posvetila ceo post. Samo ću vas još jednom uputiti na te stranice na Brana’s Divine World-u. Sigurna sam da nećete ostati imuni na lošinjsku lepotu.

 

To bi bilo sve za ovaj drugi Recap post. Nadam se da su vam ovi osvrti zanimljivi i da vam pomažu da detaljnije ispratite BDW dešavanja. Meni zaista prija da se na ovaj način podsetim nekih lepih trenutaka iz prethodnog perioda, tako da verujem da ću ostati verna ovoj rubrici. Ujedno, ovo mi je lep način da outfit fotografije ispratim pričom koja nije čisto modna. Nadam se da se i vama dopada takav spoj. Javite svoje utiske.

Do idućeg posta…

 

nosim: haljina: Mood Board (Ana Trošić Trajković)  – dostupna uBIRO 354c; baletanke: PARFOIS;
jakna: ZARA; šešir: H&M; torba: ručni rad, kupljena u Lisabonu; minđuše: Studio Glina; prstenje: H&M i Studio Glina;
ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ

*ovaj post nije sponzorisan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *