Osvrt na peto veče BFW-a

Bilo je to istinski sadržajno i  zanimljivo veče na 38. Black N’ Easy Fashion Weeku. Peto od otvaranja i prvo sa planiranim revijama autorske mode. Svima nam najinteresantniji deo, verujem. Pogotovo ako raspored revija uključuje imena poput Ane Ljubinković, Sonje Jocić, Matesa… Tada nema razloga za bilo kakvu sumnju u uspešnost večeri, što se potvrdilo i ovaj put.

Sve je počelo projekcijom kratkog modnog filma ”Bunny” koji su režirali Maja Uzelac i Miroslav Ničić, a koji je bio odlična uvertira za kolekciju koju smo potom videli na pisti. Reč je o ”Cloudwalker” kolekciji za proleće/leto 2016, koju potpisuje Ana Ljubinković. Prepoznatljiv kolorit, uvek zanimljive siluete i krojevi, sa naglaskom na motiv koji nismo ranije viđali na Aninim modelima – motiv goblena. U prvi mah iznenađujuće ali ako ste imali priliku da pročitate ili čujete Anine skorašnje intervjue shvatićete da po sredi nije preveliko iznenađenje. Naime, Ana je godinama skupljala stare goblene i samo je bilo pitanje vremena kada će joj isti poslužiti za inspiraciju. Rekla bih da je sačekala pravi trenutak s obzirom na to da je pomenuta kolekcija jedna od meni najdražih u poslednjih nekoliko godina. Poseban akcenat stavljam na cape-sakoe izvrsnih krojeva i boja.

Veče se nastavilo revijama Sonje Jocić, Viktorije Džimrevske i brenda Mates. I mada sam osvedočeni fan rada Sonje Jocić, koja me je i ovaj put oduševila svojim čistim dizajnom u kojem se na tako lep način provlače momenti skandivaskog šika,  i mada sam nekoliko prikazanih Viktorijinih komada već videla na sebi (štepovani prsluk-mantil vodi na toj listi!), ne mogu a da vam posebno ne skrenem pažnju na treću reviju tog drugog dele pete večeri Beogradske nedelje mode. Reč je o reviji na kojoj je prikazana kolekcija koju potpisuje pomenuti brend Mates, odnosno dvojac koji čine mladi i tek diplomirani dizajneri, Marko Iijev i Saša Stević. U pitanju su sjajni momci puni entuzijazma, elana, ambicije i prevashodno talenta. I da, već je bilo reči o njima na blogu, jer sam uvek u prvim redovima kada je potrebno pružiti podršku talentovanim, mladim ljudima ove zemlje. A oni je svakako zaslužuju, što su dodatno dokazali ovom kolekcijom koja me je oduševila od prvog do poslednjeg modela. Oštri krojevi, efektnost boja, tako netipičnih za jesen/zima period, uspešno igranje materijalima i slojevima jesu samo delić razloga zbog kojih sam takvog mišljenja. Zato bravo za njih, njihov trud, volju i činjenicu da su dokazali da se sve može samo ako se dovoljno dugo i vredno radi na tome. I da, čak i u ovoj zemlji.

Uz ove reči privešću kraju ovaj kratki pisani osvrt na to peto veče Nedelje mode u Beogradu. U nastavku vas čekaju fotografije kojima ću potkrepiti svoje reči ali i prikaz mog outfita odabranog za tu priliku. Nadam se da će sve u kompletu uspeti da vam dočara atmosferu meni i dalje omiljenog beogradskog modnog događaja. Uživajte… Vaša B.

P.S. Žao mi je što nisam mogla da uživo propratim reviju master studenata Fakulteta primenjenih umetnostim kojom je završeno peto veče BFW-a. Iz istog razloga nisam mogla da podelim svoje utiske o reviji a ni fotografije iste. Ipak, čvsto verujem da ću propušteno nadoknaditi već u bliskoj budućnosti kada će ti isti studenti imati svoje autorske revije. Iz sve snage navijam za to!

JT__3198 JT__3223 JT__3301 JT__3391

Ana Ljubinković ”Cloudwalker” proleće/leto 2016

 

JT__3503 JT__3534 JT__3522JT__3597JT__3601

Sonja Jocić ”Switch”, proleće/leto 2016

 

JT__3638 JT__3642 JT__3663JT__3655JT__3662

Viktorija Džimrevska, ”Different”, jesen/zima 2015/2016

 

JT__3710 JT__3718 JT__3756 JT__3736 JT__3775 JT__3749 JT__3796

Mates, ”Květa”, jesen/zima 2015/2016

 

JT__3877 JT__3871JT__3867aJT__3898JT__3939JT__3874JT__3952JT__3879JT__3944

wearing: skirt, shirt, sweater: KOTON; boots: ZARA; bag: PULL&BEAR;
watch: TOMMY HILFIGER; rings: ALDO;
ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
camera used: Canon 5D Mark III, lens: 50mm f 1.4
more information: Canon Srbija
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

6 Responses

 1. I meni je ovo najomiljenija kolekcija Ane Ljubinković od kako pratim njen rad. Zaista je fenomenalna i mnogo mi je krivo što nisam uspeo da prisustvujem ni jednoj reviji, ali biće prilike u budućnosti (nadam se :D)
  Što se tiče tvog autfita pun pogodak,jako mi se dopada!

  http://thestylecter.blogspot.com/

  1. Biće naravno! Ona je poprilično redovna sa prezentacijama novih kolekcija tako da verujem da ćeš uskoro imati prilike da i uživo da uživaš u Aninom radu!:)
   Veliki pozdrav šaljem!!!
   B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *