Outfit Post: ”Frida” u Zagrebu

Aktuelne prolećne temperature podsetile su me na jedan od neobjavljenih postova iz naše prošlogodišnje posete Zagrebu. Reč je o outfit postu nastalom tokom obilaska fabrike kozmetičkog brenda Biobaza, o čemu ću vam više pisati u jednom od narednih javljanja. Sada bih ipak svu pažnju usmerila ka kombinaciji koju sam nosila tada, a koju bih eventualno uz kaput preko ramena bez problema mogla da ponesem i tokom ove blage januarske zime. Posebno mi je drago što vam kroz priču o ovoj outfit kombinaciji konačno mogu pokazati kako stoji jedan od dražih komada u mom garderoberu: majica ”Frida” iza čijeg dizajna stoji poznata slovenačka dizajnerka Maja Štamol. I mada sam vam u jednom postu iz 2016. godine skrenula pažnju na ovaj komad, a zatim ga u više navrata pokazala u objavama na svojim društvenim mrežama, shvatila sam da ga nikada niste videli u okviru jednog konkretnog outfit posta. Drago mi je da je došao momenat da tu grešku ispravim.

Dizajn majice je toliko upečatljiv i jedinstven da i najjednostavniji spoj može učiniti interesantnim. Sa druge strane, izuzetno ju je lako uklapati uz komade potpuno različitog senzibiliteta. Na primer, ja sam se ovde igrala nešto ”oštrijim” komadima, koji su imali rock chic prizvuk. A opet, vrlo sam je lepo kombinovala i sa plisiranom suknjom, potpeticama i elegantnom šminkom. Dakle, reč je o zaista specifičnom komadu koji aposlutno nosi epitet ”statement”, ali sa druge strane ne diktira isključivo jedan način na koji se može nositi. Takođe, spoj umetnosti i mode je ovde tako suptilno i prefinjeno urađen da ne mogu, a da ne pošaljem, makar ovako virtuelno, aplauz Maji Štamol i njenoj ideji u vezi sa ovim komadom. Ako vam se ikada ukaže prilika da i sami posedujete ”Fridu”, nemojte je propustiti.

Što se tiče ostatka kombinacije spomenula bih i torbu koja je, ako se ne varam, takođe premijerno na blogu. Reč je o komadu kupljenom prilikom one posete Outlet Centru Parndorf, o čemu sam vam detaljno pisala u OVOM postu. U pitanju je model torbe koji najbolje paše uz onu moju omiljenu definiciju stila koji preferiram – ”pomerena klasika”. Zato verujem da ćete je još dugo, dugo viđati na stranicama Brana’s Divine Worlda.

Sa ovim bih i završila tekstualni deo posta. Ostavljam vas fotografijama koje smo Jovana i ja napravile u čitavih 15 minuta. Do idućeg posta, budite mi pozdravljeni… Vaša B.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *