Outfit post: zašto volim modu 90-ih

Razumem sve one u kojima aktuelni povratak modnih trendova iz perioda 90-ih godina nije izazvao preveliko oduševljenje. Posebno ako ih smestimo u jedan širi kontekst i kroz njih se osvrnemo na celokupan način života tih ne baš srećnih godina. Da, vraćaju mnogo loših uspomena… Ipak, za nas koji smo tokom pomenute decenije živeli svoje detinjstvo i najraniju mladost, te godine nose mnogo uspomena koje će, bez obzira na sve, ostati lepa sećanja. A ona su opet neosporno u vezi sa onim što smo tih godina nosili. I gle čuda, bez obzira što smo bili klinci u mučenoj i tužnoj Jugoslaviji, imali smo potrebu da pratimo trendove ili makar ono što je nama servirano pod tim nazivom. Zato danas, kada se nakon više od deceniju i po ti isti trendovi vraćaju, ne mogu da ne budem u grupi onih koje komadi inspirisani modom 90-ih asociraju na neke lepe trenutke. I kao što rekoh, razumem sve one koji se ne osećaju tako, ali ujedno molim za razumevanje svih nas kojima je choker ogrlica više od detalja koji je trenutno aktuelan: to je omaž onim godinama kada smo, gledajući ”Moj takozvani život” i noseći karirane košulje preko bele potkošulje, od crne kožice pravili ogrlice ”za uz vrat” (tada se naravno nisu zvale ”choker”).

Oh, kada se samo setim koliko sam volela te dedine karirane košulje i kako sam ih samo religiozno nosila. Baš kao i marame oko vrata, kratku kosu nalik na frizuru koju sam do skora imala i gomilu tankih narukvica. I naravno, suknjice sa velikim rajsfešlusima, a uz njih čizmice sa debelim, kockastim potpeticama. Da, da, mnogo sličnosti sa danšnjim outfit izdanjem. Svaka od tih sličnosti je namerna.

Naravno, tu su i komadi koji nisu u vezi sa poslednjom decenijom 20. veka. Na primer parka koja već sezonama ne prestaje da bude u centru pažnje. Ova moja je stara nekoliko godina, ali me i dalje podjednako oduševljava njena praktičnost i uklopivost. Sa druge strane, praktičnost nije jača strana torbice (demunitiv je neophodan) koju nosim, prvenstveno zbog njene veličine, ali je zato tako slatka da je ne bih ispuštala iz ruke. Sve u kompletu dalo je večerašnju outfit kombinaciju koja se odlično pokazala u ovom prelaznom periodu. Zato je sa zadovoljstvom delim sa vama. Posebno onom delu vas koji deli moja nostalgična osećanja prema modi 90-ih.

U to ime, šaljem vam jedan nostalgičan pozdrav sa željom da narednih prazničnih dana istinski uživate u društvu vama najdražih i najbližih. Nakon praznika očekujte seriju postova iz Abu Dabija i još mnogo, mnogo iznenađenja i lepih priča. Vreme je da se drafts folder konačno malo raščisti. 😉 Do novih javljanja… Vaša B.

JT__4879JT__4782JT__4795 JT__4846JT__4820JT__4850JT__4815JT__4808JT__4823 JT__4785

wearing: sweater: COS; skirt: ZARA; parka: FRONT ROW; bag: GLAM UP; boots: ASOS;
tights: WOMEN’SECRET; watch: LAMBRETTA; sunglasses: FREYRS; choker: NINA NAKIT;
ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
camera used: Canon 5D Mark III, lens: 50mm f 1.4
more information: Canon Srbija

*ovaj post nije sponzorisan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

5 Responses

  1. Divna kombinacija! A i ne mogu da ne prokomentarišem, kosa ti je sjajna na ovim slikama!

  2. Pozdrav, čizme su divne, ja sam neku obuću naručivala ali sam se opekla nekako sam na pola broja, a kada ovo vidim već bi ponovo, parka odlična, torba krasna, uglavnom čak i ako se nekome ne sviđa sve, mislim da svatko može vidjeti potencijal za kombiniranje. Krasna si, Suzana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *