Pinklla: mali vintage raj u srcu Beograda

BDW tim obožava slow i vintage fashion, pa smo zato obišli novu vintage radnju na Dorćolu koja ima poseban šarm

Ako se često šetate Dorćolom ili prolazite Ulicom kralja Petra, velika je šansa da ste nekad naleteli i na Pinkllu. Reč je o jednom malom ušuškanom kutku, od skoro smeštenom blizu raskrsnice Kralja Petra i Cara Dušana, u kojem vas čekaju pažljivo probrani vintage komadi po izboru Jelene, devojke koja stoji iza Pinklle.

Jelena je po zanimanju ekonomista i aktivna je na više frontova. U odluci da otvori Pinkllu ipak je presudila njena ljubav prema modi, mada joj ni znanja iz sfere ekonomije nisu bila na odmet.

Prva ideja za Pinkllu je nastala pre četiri godine, i to najpre kao onlajn prodavnica koja je povremeno bila aktivna. Nakon duže pauze i mnogo nagomilanih vintage komada u ličnom garderoberu, došlo je vreme da se Pinklla ponovo aktivira. Posle uspešnog učešća na jednom bazaru, to je bilo to, sve je išlo ka otvaranju Pinklle.

Za lokaciju radnje zaslužna je sudbina. Dok se šetala Dorćolom, dva dana nakon pomenutog bazara, Jelena je primetila jedan lokal za izdavanje, što nije često imajući u vidu lokaciju. To je bio znak da je pravi čas za otvaranje. Zanimljivo je da je enterijer Pinklle takođe vintage kao i sama garderoba koju tu možete pazariti. 

Stvari u Pinklli pažljivo su odabrane, a dolaze sa raznih strana. Kriterijum za odabir artikala je zanimljiv: Jelenini prijatelji tvrde da je Pinklla kao njen ormar, samo veća. Odeću bira prema onome što bi i sama nosila, ali ponekad u ponudu uvrsti i neki avangardniji komad koji možda (još uvek) nema smelosti da sama ponese, a koji ipak odgovara njenom ukusu. Jelena kaže:

Glavni kriterijum je da sve bude kvalitetno, uglavnom od prirodnih materijala, da mi se dopada i da verujem da je to najbolje što ja mogu da ponudim.

Navodi da, iako je kroz onlajn prodaju prisno komunicirala sa mušterijama, otvaranje radnje je svima omogućilo da imaju neki kutak u koji mogu da dođu, da sve probaju, kažu šta bi voleli da vide u asortimanu, a da trenutno nije u ponudi ili prosto malo da proćaskaju. U planu je da se u Pinklli nađe i ponešto za kućni dekor, te ćete uskoro kod Jelene moći da kupite i stvari koje će uneti retro duh i u vaš dom, a ne samo u ormar.

Za nekoliko godina koliko posluje, Pinklla se već može pohvaliti svojevrsnom zajednicom ljubitelja vintage mode. Mi vas ovom prilikom pozivamo da skoknete do Pinklle i možda i sami postanete deo ove lepe priče.

Fotografije: Aleksandra Vesić 

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Pročitajte još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *