Pred prodavnicom snova…

U izlogu jedne male beogradske knjižare, smeštene na samom početku ulice Kraljevića Marka, stoji natpis ”Prodavac snova”. Svako slovo natpisa odštampano je na zasebnom papiru vedre boje koji je zajedno sa ostalima pedantno zakačen za kanap raširen od jednog do drugog kraja. Tako pozicioniran natpis dominira izlogom čiji je ostatak poprilično uobičajan. Tu je školski pribor, tu su knjige, tu je galanterija. Sve ono što inače očekujete da zateknete u prodavnici ovog tipa. Ipak, taj natpis menja sve. Skreće pogled i, još važnije, skreće misli. Sa svakodnevnih briga, nerviranja, obaveza i rokova. Sa neplaćenih računa, problema na poslu, ljubavnih razmirica. I makar na minut tera vas da se zamislite nad tim rečima, pitanju zbog čega su našla svoje mesto u izlogu jedne, čini se, uobičajne knjižare i kakva se priča krije iza tog izloga. Volim da verujem da je reč o nekoj istinski posebnoj dogodovštini, o zanimljivim akterima iste i o nečijoj iskrenoj želji da nam snove približi kroz svakodnevne sitnice kakve se inače mogu kupiti u knjižarama. Šta god da je istina i kakvi god da se razlozi kriju iza pomenutog natpisa ne mogu da osporim njegovu posebnost i moć da ulepša dan svakog ko je makar jednom prošao pored ove više ne tako obične knjižare u Sava Mali.

Ta jedinstvenost navela je Jovanu i mene da upravo pred njenim netipičnim izlogom smestimo i večerašnji outfit post, koji je poput neformalnog odgovora na prethodna dva, poprilično elegantnija javljanja. Reč je o udobnoj, toploj i pravoj zimskoj kombinaciji, koju sam izabrala za ovu hladnu nedelju, jer njena ušuškanost naprosto poziva da je nosite vikendima, kad je neformalnost imperativ. Uz nadu da će vam se dopasti meni vrlo draga večerašnja kombinacija i da će vam ovaj post ulepšati kraj još jedne nedelje, pozdravljam vas do idućeg javljanja. Vaša B.

JT__9669aJT__9616JT__9554JT__9605aJT__9649aJT__9661aJT__9673JT__9680JT__9646JT__9625

ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ;
wearing: shirt, sweater, jeans, coat & scarf: LINDEX; boots: AMICLUBWEAR:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

7 Responses

 1. Divna pricica i zaista divan opusten izgled. 🙂 Ulepsava kraj nedelje definitivno.
  Mozes li mi reci koji korektor koristis i da li mozes da mi preporucis neki za tamnije podocnjake?

  1. Draga Julijana,
   najpre, najlepše hvala na lepim rečima! 🙂
   Što se tiče tvog pitanja, proizvod koji ti bez razmišljanja preporučujem jeste najnoviji Max factor CC korektor. Liniju čini nekoliko nijansi i svaki je namenjen za različit vid nepravilnsoti na licu. Ja obožavam onaj za tamne fleke, i verujem da će ti on biti od pomoći. Svakako možeš da probaš i onaj striktno namenjen za tamne podočnjake. Odlična su oba i sigurna sam da ćeš biti zadovoljna.
   Veliki pozdrav!
   B.

   1. Hvala ti punooo 🙂 I svaka ti cast kad uvek izdvojis vreme da odgovoris lepo na sve komentare, zato se i izdvajas od drugih blogerki.

  1. Uuu nisam znala da ju je i ona prepevala… Odlična verzija! Najlepše hvala, draga Lili! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *