Proleće u Beču: Dan 2

Na meniju tog drugog, bečkog dana (više informacija o prvom danu našeg boravka u Beču možete saznati u OVOM postu) našao se čist hedonizam. Maksimalni užitak uz minimum napora. Zaboravljajući osnovnu svrhu odmora, često sam svoja putovanja provodila u jurnjavi, žurbi, tenziji da što više vidim i obiđem. Ovog puta jedan dan, i to baš ovaj drugi, bio je isključivo posvećen gastronomskim lepotama austrijske prestonice i uživanju u istim. Od jednog restorana do poslastičare, od poslastičare do kafea. I sve to u društvu sjajne Borjane i njene jače polovine Darka, koji su u Beču već domaći, te im ni skrivena blaga poput nougat sladoleda (kojeg nema u meniju najpopularnije bečke poslastičarnice, a koji je specijal kuće) nije stran. Planirano zajedničko prepodne pretvorilo se u dražesno popodne, a ono se već primaklo večeri, u trenutku kada smo se rastali od Borjane i Darka. Izgleda da mi je glavni grad Austrije pored svih svojih znamenitosti, lepota i čari, priuštio i početak jednog divnog prijateljstva na relaciji Beograd-Beč.

U minut tačan dolazak bahn voza, našeg prevoza do hotela, označio je kraj još jednog dana u Beču. Gledajući u Dunavski kanal preko kojeg je išla pruga do Badena, osećala sam se poput šiparice kojoj je svet naprasno postao lepši, interesantniji i vedriji. Možda je do odmora, možda do onog nougat sladoleda, a možda ipak samo do ovog grada, koji u 48 sati srušio sve predrasude o hladnim Austrijancima. A najbolje je tek sledilo… Do idućeg posta. Vaša B.

27
DSC_215230
31
ee769a42b4bb11e2a97a22000a9f18aa_7
33
34
98203f46b4d311e2802422000a9e014e_7
28
29
38
36
32
DSC_2127
35
37
wearing: shirt: ROMWE; jeans: MANGO; flats: CHICNOVA; jaket: LULUS; bag: H&M;
sunglasses: PARFOIS; brecelets: NO SUGAR ONLINE STORE;
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

35 Responses

  1. Mmmm obozavam gastronomske ljepote! ;)) A i Bec mi je jako drag. Drugog dana izgledas super, bas kao i prvog 😉 Pozdrav iz Hercegovine.

  2. Ko je zaduzen za ovakve vrhunske fotografije? <3
    Divno, divno, divno zaista! Zaista se izdvajas od drugih blogerki! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *