Skriveni superheroj

Neposredno pre no što sam počela da pišem ovaj post, postala sam svesna jedne zanimljive činjenice: nikada pre ovog decembra nisam posedovala, niti nosila dug kaput. Zašto? Nisam sigurna. Verovatno zbog utiska da dugi kaputi sa sobom nose dozu ozbiljnosti i formalnosti te da se ne mogu lako kombinovati.

Oh, kakava zabluda i pogrešna procena. Ali, čovek se uči dok je živ. Tako sam i ja, tek sada, sa punih 28 godina života, naučila da se dugi kaputi poprilično lako mogu nositi u krajnje neformalnim situacijama i uz komade koje nisu niti elegantni niti poslovni. Ok, na ruku su mi išli aktuelni trendovi, te je bilo daleko lakše ovako eksperimentisati. Teško da smo mogli tako da se igramo pre samo nekoliko sezona. Ali, baš zato, valja iskoristiti trenutak i spojiti lepo, udobno i toplo. A to mi je upravo i bio cilj sa ovom kombinacijom, idealnom za višečasovno ”cunjanje” po gradu, dok decembar pokazuje svoje zube.

No, varate se ako mislite da je kaput jedini junak ove priče. Podjednako zanimljiv momenat jeste bela bluzica, koja tek viri ispod kaputa, ali dovoljno da one sa oštrim okom zaintrigira. Jer, da, to što vidite jeste Keri Grant sa maskom superheroja a po sredi je tek jedan od komada iz čitave kolekcije inspirisane velikim filmskim zvezdama i njihovom transformacijom u neočekivane likove. ”Glavna i odgovorna” za tu kolekciju jeste Bojana Simić, grafička i modna dizajnerka koja stoji iza brenda BeetleBo, prepoznatljivog po neobičnom spoju zanimljivih materijala, po specifičnim printovima i limitiranim kolekcijama. Sam stil komada se teško može jasno definisati, ali zamislite spoj svedenosti, umirenih printova i boja (sem crne koja apsolutno dominira), punk momenta i underground atmosfere. E tu, u spoju svega toga krije se Bojanin stilski izražaj. Dakle, još jedna sjajna modna a domaća priča čiji razvoj možete pratiti na Facebooku, Instagramu, oficijalnom sajtu i blogu, dok vas prilika da se uživo uverite u njen kvalitet čeka u Supermarketu, Mikseru i radnji Lovely. A verujte, mnogo je razloga da to čim pre učinite.

Sa ovom preporukom završiću večerašnje javljanje. Tačnije njegov tekstualni deo i prepustiću vas fotografijama. Čekam vaše utiske i razmišljanja na temu dugih kaputa i njihovog nošenja uz neformlane komade. Do idućeg javaljanja… Vaša B.

JT__8294JT__8316JT__8371JT__8329JT__8354JT__8325JT__8283JT__8336JT__8380JT__8356 JT__8415 JT__8432 JT__8414 JT__8416 JT__8388 JT__8422

wearing: shirt: BeetleBO Fashion; pants: H&M; coat: CHOIES; shoes: ZARA; bag: PARFOIS;
scarf: H&M; bracelet: Prodavnica bižuterije ”Sjaj”;
ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
camera used: Canon 5D Mark III, lens: 50mm f 1.4
more information: Canon Srbija
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

7 Responses

 1. Wow! Jako mi se dopada ovaj malo drugačiji autfit! Majica je vrh! I mnogo mi je drago što pronalaziš skrivene srpske talente i pričaš o njima. Ljudi u Srbiji više lude za nekim većim imenima i uopšte ne primećuju fenomenalne domaće dizajnere i kreativne ljude. Za svaku pohvalu!

  http://thestylecter.blogspot.com/

  1. Odavno nisam videla tako mladu devojku sa takvim stilom……..urbana princeza.
   Da vas je samo malo vise…aaa….. ali i ova PRINCEZA je vrednja paznje.

 2. super kombinacija, bukvalno nijednu stvar ne bih dodala/oduzela i divna ti je frizura ovde.

 3. brano, brutalno izgledaš !
  kad si kupila patike?
  kad god odem do zare ništa ne nadjem ovako dobro kao što nosiš.
  poljubac !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *