Streetcar Named 2

U ime nešto hladnijih i sumornijih aprilskih dana, ide i današnji post. Nastao pre koju nedelju, dok se zima još uvek koprcala u svojoj nameri da nas ne napusti. I začudo, i dalje imam utisak da je tu negde i da vreba momenat da nas presretne dok se šepurimo u svojim teksas jaknama i tankim blejzerima, optimistično izvučenih sa zadnje strane garderobera.

Zato ja i dalje biram mantil. Kao haljinu. Ili samo kao mantil. Zavisno od prilike i raspoloženja. Inače, moj trenutno omiljeni komad. Divan na pogled još divniji na dodir. A najdivniji kada se upari sa Karađorđevom ulicom u jedno oblačno popodne. Čekam vaš sud. Do idućeg posta, uživajte u ostatku vikenda… Vaša B.

JT__1402JT__1436JT__1314JT__1293JT__1361JT__1301JT__1331JT__1369JT__1428JT__1346

ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ

wearing: trench: LULUS; tights: CALZEDONIA; shoes: ZARA;
bag: MISTRAL; watch TOMMY HILFIGER;

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

27 Responses

  1. Draga Tara,

   u pitanju je Flormar olovka u nijansi 233 uz malo Artdeco karmina iz kolekcije Dita Von Teese u broju 615.

   Veliki pozdrav! 🙂

   B.

 1. Divan je mantil. Baš je promena kad malo izađeš iz pantalona.
  P.S. Super su mi ovi ljudi što te gledaju iz tramvaja. 🙂

  1. Haha priznajem bilo je zanimljivo fotkati ovaj post… Sa druge strane je i semafor te je publike bilo onoliko 😀

 2. Ajd i ja da pohvalim fotografa i ideju ali i da predlozim da vas dve odete ponovo na lokaciju i da jos malo radite bar na toj provj sceni jer moze da bude jos mnogo bolja a sto da propustite priliku kad imate cisto crveni tramvaj i zutu zgradu u pozadini. Za tramvaj, nek uradi apperture braketing i mozda proba razlicite opbjektive i distance da uhvati ceo tramvaj kao ostar (bez Brane). Onda nek separatno uhvati zutu zgradu za jos tmutnijeg dana (da izbegme senku ispod terase i dobije optimali blur, onaj na JT__1314 je jako dobar). To su 2 layer-a u Photoshopu. E sad Brana ulece kao 3-ci layer i voila. Znam da to trazi vise vremena i rada ali ideja je previse dobra da bi ostala samo na jednoj slici za blog.

  Posle toga mozete da se igrate, racimo ja vidim Branu u necem sto je dark purple uz tu crvenu i zutu.

  Kad ste vec ponovo na lokaciji, JT__1402 trazi malo drugaciju poziciju/ugao tako da Branino levo rame ne “prodire” u belo nebo. Glava u nebesima je OK 🙂 jer joj je kosa crna pa daje dobar kontrast. Znaci i ovde, samo zgrada za prvi layer, separatno Brana kao drugi i onda moze da se napravi idealna kombinacija.

  Oh, i da ne zaboravim, ako tramvaj stoji (ili hoce da stane kad ga dve lepe devojke zamole) na tom mestu, varijanta JT_1428 jde je Brana blize tramvaju i skoro cela pozadina je pokviena crveno/plavim panelom tramvaja je nesto sto bi definitivno vredelo probati. For extra points – da us pomoc plavog panela sa JT_1428 konstruise plavi panel za prvu sliku tako da se mehanizam tockova onda skoro ne vidi (GSP bi trebalo to da uradi ali kad su oni lenji mora Photoshop).

 3. Wow, Brano, super stajling, kao i slike! 🙂
  Savamala divno izgleda u pozadini.

 4. odlicno.
  fotografije genijalne, lokacija super… lep mantil… friz, sminka…kao editorijal u casopisu.
  vise mi glupo da se stalno ponavljam. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *