Veče ženske dominacije na BFW-u

Nekoliko dana od završetka 38. Black N’ Easy Fashion Weeka, i dalje sumiram utiske i razmišljam o svemu viđenom. Čini mi se, tačnije sigurna sam, da odavno nisam uživala u jednoj Nedelji mode koliko je to bio slučaj sa ovom. Desilo se ono čemu smo se dugo nadali: nalet mladih i talentovanih dizajnera čiji rad predstavlja idealan spoj avangarde, komercijale, visoke mode i uličnog stila. Sve ono što volim da vidim na sebi i na drugima. Otud je ovosezonski BFW za mene bio neiscrpan izvor inspiracije. Ni sama ne znam koliko sam puta posmatrajući određene revije pomislila i izgovorila ”Ovo je savršeno!”. Istinski sam bila zadivljena prikazanim modelima, ali i činjenicom da su kreatori istih uspeli da se izbore sa svim otežavajućim okolnostima (a u našoj zemlji ih ima poprilično, verujte!) i stvore nešto tako lepo, zanimljivo i drugačije od onoga što se inače pruža i traži. Zato nisam štedela na aplauzima niti sam se suzdržavala da uzviknem koje ”Bravo”. Jer, sjajan rad treba hvaliti! Tom logikom se vodim i u večerašnjem postu i sa vama delim svoja tri favorita sa završne večeri Belgrade Fashion Weeka.

U pitanju su Svetlana Jaćović, Budislava Keković i Ana Trošić Trajković. Tri potpuno različita dizajnerska izražaja ali meni podjednako zanimljiva, inspirativna, osvežavajuća i kvalitetna. Činjenica da sam se pre te sedme večeri BFW-a susrela jedino sa Budislavinim radom, dodatno je doprinelo mom oduševljenju. Naime, nisam znala šta mogu očekivati od Svetlane i Ane, te su njih dve došle kao meni najprijatnija iznenađenja ove Nedelje mode. Ovde posebno stavljam akcenat na Anu čije me je umešno poigravanje sa savršenim i tako zanimljivim krojevima u potpunosti oduševilo. Baš kao i kolorit celokupne kolekcije ali i kvalitet materijala i izrade.

Sa druge strane, Svetlanino koketiranje sa komercijalim komadima koje je sjajno začinila svojim potpisom, dajući im jedan sasvim novi prizvuk, naterali su me da poželim dobar deo njene kolekcije. Ujedno, šaljem sve pohvale na račun stilizovanja, koje je savršeno dopunilo priču svake od prikazanih kombinacija.

Pohvale iste vrste iznosim i na račun Budislavine revije, na kojoj su kreacije sjajno dopunjene odličnom obućom, zanimljivim rukavicama, narukvicama i ”naočarima”.  No, ono najvažnije jeste činjenica da je Budislava prikazala fantastične komade u meni omiljenoj kombinaciji boja, čiji su strogi krojevi, igranje sa slojevima i asimetrijom izvrsno uklopljeni. Sjajan izbor za ljubitelje nosive avangarde.

Dakle, mnogo je razloga da obratite pažnju na ove tri dame i njihov rad. Ako vas do sada nisam uverila u to, verujem da će to učinite Jovanine fotografije koje vas čekaju u nastavku, odnosno odmah nakon fotografija mog outfita odabranog za pomenuto završeno veče. Primetićete da u njemu dominira kreacija Tamare Jarić, još jedne sjajne dame sa domaće modne scene, za čiji rad imam samo reči poštovanja i divljenja.

Tako je uz Tamarinu haljinu i priču o kolekcijama ostalih devojaka ovaj post slučajno prerastao u kratki omaž domaćim dizajnerkama. I izuzetno mi je drago da je tako. Jer, ništa lepše no kada žene inspirišu druge žene. A to su ove dame u mom slučaju učinile. I hvala im na tome. A hvala i vama što ste uz moj blog večeras i svih prethodnih večeri. Do idućeg posta, najlepše vas pozdravljam i šaljem jedan #girlpower pozdrav 😉 Vaša B.

JT__5505JT__5566JT__5604JT__5449JT__5574JT__5445JT__5492aJT__5464JT__5567JT__5578aJT__5471

wearing: dress: TAMARA JARIĆ; shoes: ZARA; bag: PARFOIS; bracelet: H&M;

 

JT__5087 JT__5127 JT__5169 JT__5150 JT__5160

Svetlana Jaćović proleće/leto 2016

 

JT__5199JT__5224 JT__5257JT__5284JT__5210

Budislava Keković ”Elements Inside” proleće/leto 2016

 

JT__5800 JT__5786 JT__5794 JT__5869 JT__5853 JT__5829 JT__5889

Mood Board by Ana Trošić Trajković ”Plain-Plane” jesen/zima 2015/2016

 

ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
camera used: Canon 5D Mark III, lens: 50mm f 1.4
more information: Canon Srbija

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

4 Responses

  1. Svi komadi su predivni, jako mi se dopadaju one žute pantalone do kolena A kroja. Kao i rozi kaput. Divota, i nešto malo drugačije od ostalih svakako 🙂
    Tvoja haljina me je oduševila 🙂
    fashionovertherainbow.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *