Zapisi iz Abu Dabija – IV deo – Arapska noć

Broj postova koji sam do sada objavila u okviru Abu Dabi serije (i ne, nismo još stigli do poslednjeg!) najbolje svedoči o tome koliko je Jovanu i mene inspirisao naš prvi zajednički put u ovaj deo Azije. Svaki segment tog putovanja bio je prilika za novu priču, novu fotografiju i novo iskustvo. I tako od jutra, koje sam vam opisala u OVOM postu, pa sve do večeri, koju ću pokušati da vam dočaram u današnjem javljanju.

Naime, u čast dobrodošlice, a tokom prve večeri našeg boravka u Abu Dabiju, tim St. Regis Abu Dhabi hotela, u kojem smo na naše veeeliko zadovoljstvo bili smeštene, za nas je organizovao koktel i večeru u njihovom nadaleko čuvenom restoranu Villa Toscana. Reč je o restoranu italijanske kuhinje gde pravi majstori kulinarstva spremaju jela iz Toskane, Umbrije, Emilije i Romanje. Ovo ”majstori kulinarstva” namerno spominjem jer su upravo njihova mala gastronomska čuda razlog zbog kojeg je ovaj restoran poznat ne samo u Abu Dabiju, već u celim Emiratima. Domaćini su želeli da nam omoguće da isprobamo što više slavnih specijaliteta, pa su tako ipred nas defilovali tanjiri prepuni tradicionalnih i modernih italijanskih jela, a mirisi dobro nam poznate kuhinje budili su apetit. Čini mi se da se i dalje jasno mogu setiti božanstvenog ukusa pizze sa medom, kruškama, parmezanom, mocarelom i rikota sirom. Jedna od najlepših gastronomskih kombinacija koju sam u životu probala!

Bilo je zanimljivo svedočiti tom specifičnom spoju nekoliko različitih kultura. U tanjirima smo imali Italiju, osoblje je činilo mnogo naših zemljaka, oko nas se osećao miris arapske noći, a naša domaćini su bili Rusi i jedna Britanka. Ovo je zapravo tako česta slika u Abu Dabiju, koji je postao dom za mnogo stranaca. I ima nešto posebno lepo u tome. Baš kao i u činjenici da je barmen i koktel majstor (inače, jedan od najboljih u hotelu) bio naš čovek te smo na čistom srpskom nazdravili i divili se njegovoj umešnosti u otvaranju vina mačem (prvi put sam prisustvovala ovakvom ritualu i zaista je izgledalo impresivno).

A kada smo već kod naših ljudi i njihovog impresivnog rada, moram da skrenem posebnu pažnju na komade odeće koje sam odabrala za tu noć. Kreacije Vlade Savića, čoveka čijem se radu neprekidno divim i koji me iz kolekcije u kolekciju oduševljava svojom doslednošću, ali i novinama. Činilo mi se da će spoj njegovih žutih pantalona i plavo-crne haljine odgovarati ambijentu hotela, ali i pravilima oblačenja koja važe u istom, a koja podrazumevaju pokrivena kolena i ramena. U tim krajnje specifičnim krojevima njegovih komada prepoznala sam blagu dozu orijenta (sečeni rukavi, na primer) i nešto što bi se tako lepo slagalo uz arapsku noć.

Nadam se da nisam pogrešila u svojoj proceni i da će fotografije koje slede potvrditi moja uverenja. Takođe, nadam se da ćete na njima uspeti da osetite makar delić lepote naše prve večeri u Abu Dabiju. I da, molim vas ne zamerite što nema više fotografija đakonija kojima smo bili posluženi. Toliko smo bili zaokupljeni uživanjem u istim da smo zaboravili i na blog i na fotografisanje i na sve drugo što se nije ticalo lepote koja nas je čekala u tanjiru. Verujem da nas razumete.

Do idućeg posta i idućeg zapisa iz Abu Dabija, budite mi pozdravljeni. Vaša B.
wearing: pants & dress: VLADA SAVIĆ; bag: PARFOIS;
ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
camera used: Canon 5D Mark III, lens: 50mm f 1.4
more information: Canon Srbija
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

3 Responses

  1. Ova odevna kombinacija je fenomenalna.Tako lepa,elegantna,posebna.Spoj boja i kroj je veoma zanimljiv.Fotografije su kao i uvek divne.Veliki pozdrav!

  2. Hello Brana thank you for lovely blog , may I ask why you no longer post your comments in English has when you started the blog in 2010 .take care Ian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *