Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Dragana Ognjenović: Put, dizajn i ispisivanje modne istorije | OdaBrana priča | E01

Poslušajte prvu epizodu podkasta ”OdaBrana priča”

Prva gošća podkasta ‘’Odabrana priča’’ je Dragana Ognjenović, jedna od najcenjenijih i najuspešnijih modnih dizajnerki u regionu. Njeno ime je sinonim za eleganciju, prefinjenost, pročišćenu formu, kvalitet, integritet. Prvo zvanično predstavljanje svog dizajna imala je 1992. godinu u SKC-u i od tog trenutka, pa sve do danas, u samom je vrhu regionalne modne scene. Svoje kolekcije je tri puta izlagala na NYFW, postavši prvo ime domaće mode kojem je to pošlo za rukom. O njenom karijernom putu, dizajnu i momentima u kojima je ispisala stranice domaće modne istorije razgovorala sam u prvoj epizodi ”OdaBrane priče”. Verujem da sam uspela da vam Draganu predstavim na jedan nov način.

Dokumentarni filmovi koje nam Dragana preporučuje:
High & Low – John Galliano (2023) 

Dior and I (2014) 

The September Issue (2009)
McQueen (2018)
Valentino: The Last Emperor (2008) 

Partneri Odabrane priče su brend Nespresso i kompanija Avon.

Nespresso je prisutan kroz svoj Vertuo sistemu i aparat koji možete videti i u našem studiju, a o kojem više možete saznati na zvaničnom Nespresso sajtu. Podsećamo da je u ponudi čak 37 Vertuo ukusa i 6 dužina kafe i svaka od njih kreira nakon samo jednog klika na dugme aparata.

Avon  je brend koji je svoje celokupno poslovanje usmerio u borbu za prava žena i protiv problema koji ih globalno muče i zato će uvek biti naš izbor. Na ovom linku mmožete saznati više detalja o akciji ”Reci ne nasilju nad ženama” i setu od čije prodaje ide kompletan prihod upravo u fond za ovu akciju.  

Autorka: Branislava Antović Aleksić
Produkcija: Agelast Production
Montaža: Miloš Korać⁠
Animacija: ⁠Slađana Ljubić 

Muzika: Marko Ignjatović
Šminka: Milica Jevtić Kostić

Brana nosi: Ballary

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Pročitajte još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *