3 ljubljanska dana (II deo) + VLOG

Odmah na početku moram da vam se izvinim za poprilično dugu pauzu između  ovog i prethodnog ljubljanskog posta. Po prvobitnom planu objava, trebalo je da pauza bude daleko kraća, ali se u ovom poslu, gde je cela redakcija u jednom čoveku, planovi često izjalove. Znam da mi ne zamerate, ali nisam mogla a da vam ne obrazložim zašto tek sada, 10 dana od prvog dela, stiže i drugi deo moje priče o boravku u Ljubljani.

A u njemu pregršt informacija, doživljaja, iskustava, utisaka… Počev od same Beautiful Bloggers Meetup konferencije, na kojoj sam imala čast da budem jedan od govornika, što je i bio inicijalni razlog Jovaninog i mog putovanja u Sloveniju. Način na koji je tekla moja komunikacija sa Nikom Veger, damom koja je glavna i odgovorna za ovu konferenciju, davala mi je mnogo razloga za optimizam. Sve je bilo dogovoreno i potvrđeno nedeljama pre našeg puta u Ljubljanu: od smeštaja do satnice predavanja. Tako je ostalo i tokom same konferencije ali i nakon nje, jer smo imale to zadovoljstvo da se sa Nikom družimo još čitav jedan dan. Sve u vezi sa ovom konferencijom mogu opisati kao fantastično: držanje plana, satnice i rasporeda, odnos prema govornicima i publici, uslovi, propratni sadržaj… Uspeh od početka do kraja. I ovo posebno ističem jer, verujte mi, konferencije umeju da budu sve suprotno od ovoga. I najčešće jesu.

Svoje detaljne utiske na ovu temu podelila sam i u vlogu koji prati ovaj post, i koji vas pozivam da pogledate jer ćete imati prilike da vidite mnogo toga interesantnog i zanimljivog (čak i mene kao riđokosu i dugokosu 😉 ). I ne zato što sam ja ne znam kako vešt vloger, već zato što se Nika istinski potrudila da nam prikaže gomilu potpuno različitih a podjednako zanimljivih stvari po Ljubljani.

Najpre nas je uputila na Open Kitchen, izuzetan događaj koji se održava svakog petka na ljubljanskoj pijaci, da bi nas idućeg dana odvela i na Artmarket, još jednu divnu manifestaciju. Obišle smo i fantastičnu postavku Narodne galerije, koja je po meni jedna od ”ne propustiti” stavki u ponudi slovenačke prestonice, baš kao i caffe latte u Kaverni Moderna, kafeu koji se nalazi u u okviru Moderne galerije. Uspele smo čak da skoknemo i do TEDi Shopa, koji nudi gomile sitnica i krupnica najrazličitijih namena, po vrlo pristupačnim cenama.

I zamislite, spisak svega što smo videle i obišle se tu ne završava! Šta se još desilo u ta dva ljubljanska dana videćete u vlogu koji sam tom prilikom napravila. Iskrena da budem reč je o jednom od meni najdražih do sada snimljenih vlogova, pa bih jako volela da čujem i vaše utiske.

A posle ili pre vloga ne zaboravite da prelistate i Jovanine fotografije koje na najbolji način sažimaju sve viđeno i doživljeno u Ljubljani u tih 48 časova. Nadam se da će vam jednog dana sve ovo biti dobar vodič za vaš samostalni obilazak slovenačke prestonice. Ukoliko bude bilo tako, ovi postovi su postigli svoj cilj. Do idućih, najlepše vas pozdravljam i želim divnu i relaksirajuću nedelju. Vaša B.

jt__6829ljubljana-slovenija-05
jt__6760 ljubljana-slovenijajt__6781
jt__6850
jt__6890ljubljana-slovenija-03jt__6885jt__6891jt__6880

wearing: blouse: H&M; jeans: DESIGUAL; coat: ZARA;
sneakers: REEBOK; bag: MEXX; sunglasses: TRUSSARDI;

narodna-galerija-ljubljana-slovenija jt__7049 jt__6990 narodna-galerija-ljubljana-slovenija-02jt__7020jt__6971 jt__7116 ljubljana-slovenija-08jt__7104  ljubljana-slovenija-07jt__7168  ljubljana-slovenija-02jt__7132 jt__7031

wearing: shirt: ROBERTO BARESSI; sweater: CREAM OF SCANDINAVIA; pants: MANGO;
sneakers: REEBOK; bag: MEXX; necklace: COS;

jt__6640 bbmu_2016-143_foto_marko_delbello_ocepek bbmu_2016-163_foto_marko_delbello_ocepek bbmu_2016-156_foto_marko_delbello_ocepek jt__6682 bbmu_2016-229_foto_marko_delbello_ocepek bbmu_2016-264_foto_marko_delbello_ocepek jt__6717 jt__6727jt__6724

…veliko hvala blogo-koleginici Niki Veger na celokupnoj organizaciji našeg boravka u Ljubljani!
ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
camera used: Canon 5D Mark III, lens: 50mm f 1.4
more information: Canon Srbija
+ photos from meetup by marko Dellbello Ocopek
video by me
camera used: iPhone 6S
more information: MTS

*ovaj post nije sponzorisan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

5 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *