Bled Diary – Day Three

Treći bledski dan počeo je najslađe moguće – uz slavne krempite sa Bleda i upoznavanje sa majstorskom ekipom koja ih pravi. Samo jedan zalogaj ovog gastronomskog savršenstva od 470  kalorija pojasniće vam zašto su baš bledske krempite nezvanično proglašene najboljim na Balkanu. U radionici blizu Hotela Park u kojoj je od 1953. godine do danas proizvedeno više od 12 miliona krempita (!), kažu da je tajna isključivo u originalnom receptu, od kojeg se ne odustaje ni dan danas, a koji je pre 60 godina na Bled doneo Ištvan Lukačević, Mađar iz Vojvodine, inače poslastičar. Danas, bledske krempite predstavljaju brend za sebe, i atrakciju koja se ne sme propustiti, o čemu najbolje svedoči informacija da u centru Bleda postoji i Drive In za krempite.

Siti i zadovoljni, bili smo spremni da svoj dan na Bledu nastavimo u specifičnom maniru – onom koji je podrazumevao dva točka. Oh, da, bicikli su bili pripremljeni da se upravo njima prevezemo do kampa na obali Bledskog jezera gde nas je čekao već unapred organizovan pinknik. Bila je to idealna prilika za videti Bled sa obale njegovog jezera, i ujedno utrošiti onih 470 kalorija krempita. I zaista, čini mi se da nema lepšeg načina za provesti da na Bledu od ovog. Stoga, ukoliko vas put odvede u ovaj kraj Slovenije i vreme i vremenske prilike vam to dozvole, ne propustite da sebe obradujete jednim ”krugom” oko jezera. Istinski ćete uživati u prirodi, arhitekturi privatnih vila i lepoti pogleda ka Bledskom ostrvu.

Nakon pomenutog piknika na jednoj od najlepših plaža na Bledu, obišli smo vrlo interesantan kamp kompleks poznat po svojoj usluzi glampinga. Reč je luksuznoj varijanti kampovanja koja pored vrlo simpatičnih kamp-kućica sa zasebnim kupatilom pruža i uslugu obroka po narudžbini. Te ukoliko želite svoju večeru možete imati u vrućoj kadi (kamp verzija đakuzija) koji se nalazi iza kućice u kojoj ste smešteni. I sve to po vrlo povoljnim cenama. Idealan odmor u najavi!

Sa terena namenjenog kamperima uputili smo se ka onom namenjenog golferima. I to onim ozbiljnim, s obzirom na to da je reč o jednom od najboljih terena ne samo u Sloveniji, već i u čitavoj Evropi. Bila je to prva prava prilika da se oprobam u jednom od onih sportova koji uvek tako lako izgledaju na filmu ili televiziji, a koji su tako daleko od toga. Priznaću, talenat za golf nemam ni malo, i posle dvadesetak minuta pokušaja da učinim makar nešto u tom pogledu, odustala sam. No, ono što mi je i te kako išlo od ruke jeste uživanje u pogledu na i dalje snežne Alpe ispod kojih se teren, a i čitav Bled, nalazi. Ima nešto divno u tom spoju zelenila, sunca, vode i snega. Nešto u isti mah nespojivo a opet tako komplementarno, što čini da vam upravo ta slika sa Bleda ostane i najupečatljivija. Makar je tako u mom slučaju.

Da biste i sami uživali u ovom netipičnom prizoru, ne zaboravite da učestvujete u nagradnoj igri u kojoj možete da osvojite put za dvoje na Bled. Potrebno je samo da glasati za vama najlepši prikaz bledskog doživljaja. Sva uputstva čekaju vas na OVOJ stranici, dok vas ja čekam na blogu koliko sutra sa četvrtim i poslednjim postom sa Bleda, u kojem ću vam otkriti kako smo proveli naše poslednje bledsko veče, i jedan deo četvrtog dana, pre našeg povrataka u Beograd. Do idućeg posta… Vaša B.
JT__4763PicMonkey CollageJT__4790JT__4803JT__4807JT__4913JT__4942JT__4936JT__4950JT__5032JT__5076JT__5037JT__5084JT__5064JT__5041JT__5094JT__5061JT__4957JT__5097JT__5066JT__5088JT__5065JT__5109JT__5112JT__5201JT__5129JT__5211JT__5131JT__5177JT__5229

ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ 
wearing: shirt: BLACK FIVE; pants: H&M; jacket: DOROTHY PERKINS; shoes: KITTEN;
bag: LILLY’S KLOSET; sunglasses: ZEROUV; necklace: PrePlet ART; watch: TOMMY HILFIGER;
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

8 Responses

  1. Zanima me koji fotoaparat i objektiv Jovana koristi, fotografije su divne kao i ti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *