Trik kojim sam sebi olakšala pakovanje – Brana’s Divine World lista za putovanje (koju i sami možete koristiti)

S obzirom na to da sam u vacation mode-u (da, verovali ili ne, ali ovaj post pišem u restoranu na plaži nadomak kojeg su nam i ležaljke, i u potpunosti uživam u svojoj današnjoj ”kancelariji”), imala sam neopisivu želju da sa vama podelim trik koji mi već godinama pomaže da se brže i lakše spakujem za bilo koji vid putovanja. Naime, više od dve godine svoja pakovanja, bez obzira da li su po sredi poslovna putovanja, odmori ili nešto treće, započinjem na isti način – koristeći se listom za pakovanje. Tu praksu sam započela neposredno nakon što sam sasvim slučajno naišla na travel listu na jednom inostranom blogu. Sadržala je po stavkama sve one sitnice i krupnice koje su nam neophodne na putovanju. Pored svake od njih stajao je kvadratić koji bi trebalo čekirati onda kada pomenutu stavku spakujete. Oduševljena konceptom, primenila sam ga koliko već prilikom prvog idućeg pakovanja, i bila je to mala revolucija u istoriji mojih putovanja. Od tog momenta pakovanje mi je postalo neopisivo lakše, brže, efikasnije, i ono najbitnije – nikada mi se više nije desilo da nešto važno zaboravim da spakujem. Nikada!

Svesna koliko je meni ova sitnica unapredila i olakšala pakovanje, reših da i vama u istome pomognem i to tako što ću vam pokloniti Brana’s Divine World listu za putovanje, ilustrovanu veštim rukama drage Ivane Dejanović. Listu ćete videti u nastavku, odakle je možete downloadovati a onda i koristiti. Možete je odštampati ili pak koristiti na samom kompjuteru (ja najčešće tako radim – otvorim listu u Paint-u i kvadratiće štikliram koristeći jednu od alatki za crtanje). Najiskrenije se nadam da će vam ovaj spisak za pakovanje pomoći koliko je i meni, te da ćete se prilikom svakog pakovanja setiti Brana’s Divine Worlda! 🙂 Čekam vaše utiske i, naravno, reakcije nakon što prvi put iskoristite listu! I da, ukoliko primetite da neke stavke fale, javite! Ivana i ja ćemo ih dodati, pa ćemo imati kompletniji, a samim tim i korisniji spisak. Do idućeg posta, pozdravljam vas sa prelepog Simija… Vaša B.

Lista-putovanje-pakovanje-Branas-Divine-World

 
ilustracija: Ivana Dejanović
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

13 Responses

 1. Sastavljanje liste za pakovanje mi je jako važno. Iako imam već neki svoj šablon, koji mi štedi vreme, ipak je svaki put je po malo dorađujem. To mi je baš priprema za uranjanje u euforiju putovanja. A tek sam čin pakovanja kofera, biranje kombinacija…

 2. Ti si sjajna! Razmišljam danima da napravim svoju listu, jer uvek imam neku, ali ne tako potpunu! Ovo je savršeno! 🙂

 3. Draga Brana,

  Ja imam čak bilježnicu u kojoj svake godine upisujem recimo što sam trebala, a nisam uzela, čega je bilo previše, što je nedostajalo u apartmanu gdje sam bila na godišnji etc. Zamolila bih te da u nekom od narednih postova predložiš kombinacije odjeće za putovanje. Pozdrav iz Zagreba

 4. Hvala Brani! Mozda bi i vama pomogla, meni važna stavka a često je zaboravim, zameniti nešto od gotovine u potrebnu valutu.Tu se uštedi i novac i vreme i koji živac.Pozdrav!

 5. stvar koju ja uvek zaboravim, a vidim nema je ni kod tebe na spisku – cesalj 😀
  Dobro, verovatno ti imas kratku kosu pa ti cesalj nije toliko potreban.

 6. Lista za pakovanje je odlična ideja. Ja to odavno koristim i puno pomaže. Napravim je 3-4 dana pre puta i do polaska imam mesta i za neke promene, dopisivanja i slično.
  Download-ovala sam i ovu pa će prvom prilikom biti isprobana… Pozdrav

 7. Jedan predlog. Napravi nam 🙂 listu odevnih kombinacija za odmor na moru/u gradu/na planini. Jednom sam naletela na takvu, dve boje i komadi koji se uklapaju u mnogo kombinacija. Ja pokusavam, ali mi bas i ne ide.

 8. Moram da pohvalim ilustracije, tj. dizajn liste, mnogo mi se dopada. Takođe je lista veoma korisna i sama uvek imam svoju koju koristim pogotovu za duža putovanja. Pozdrav

 9. Jako mi se dopada tvoja lista jer je mogu odštampati i tako ipak biti sasvim opremljena čak i kad iskrsne neko neplanirano putovanje 🙂 Mada moram priznati da uživam u sastavljanju sopstvene liste…sa sve propratnim crtežima, škrabotinama i prepravkama. To je prosto ritual uz ispijanje kafe i pozive sestri oko konsultacija “da li roze ili plave papuče…”

 10. Super lista, sigurno ću je štampati i koristiti. Svoju listu uvek počinjem sa detetovim stvarima tako da dok dođem do kraja, polovinu mojih izostavim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.