Budimpeštansko proleće

Bio je to treći put da smo imale priliku da se sretnemo. Moja malenkost i ona, dobrodržeća dama u ozbiljnim godinama i sa lepim manirima, poznatija kao Budimpešta. ”Nikada niste izgledali lepše” da sam mogla rekla bih joj. I ne, to ne bi bilo laskanje. Bila bi čista istina. Jer je blistala. Svakim svojim trgom, šetalištem, fasadom, balkonom i izlogom. I nekako se posebno dičila i šepurila svojom lepotom, razigranije i vedrije no pre. Delovala je mlađe, svežije i odmornije, pokazujući stranu svoje ”ličnosti” koju nisam imala prilike da ranije upoznam.

Izgleda da je tada, kada smo konačno postali stari znanci, rešila da se opusti. Uradila sam isto. I bez žurbe i tenzije pustila sam da me vodi svojim ulicama, uživajući u svakom minutu i trenutku budimpeštanskog proleća. Bez pritiska, bez obaveze. Sa samo jednim ciljem: da provedem kvalitetan dan u društvu ove divne dame i moje drage Jovane. I uspelo nam je. Iz prve. Usput, napravile smo nekoliko divnih fotografija. A na njima je naša draga domaćica pokazala svo svoje umeće poziranja. Godine iskustva su za njom, te se nismo čudile njenom talentu. Naprotiv, dopustile smo joj da vodi glavnu reč. Jer, dama njenog renomea to i zaslužuje. A mi smo se samo trudile da što bolje zabeležimo i naglasimo njenu lepotu tokom tok divnog, prolećneg dana… Rezultat našeg truda je pred vama. Iskreno se nadam da ćete uživati. Vaša B.

P.S. Ukoliko planirate put u mađarsku prestonicu, bacite pogled na dva posta koja sam posvetila budimpeštanskim sadržajima vrednim za videti i posetiti. OVDE i OVDE možete pročitati te postove. Nadam se da će vam biti od koristi.

JT__2679JT__2427JT__2663JT__2221JT__2525JT__2222JT__2521JT__2332JT__2705JT__2591JT__2634JT__2558JT__2425JT__2503JT__2258JT__2706

 

ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
wearing: shirt: ZARA: pants: CALZEDONIA; sweater: LIST; bag: LINDEX; shoes: CHOIES;
watch: DANIEL WELLINGTON; necklace: HAPPINESS BOUTIQUE;
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

8 Responses

 1. Ti B. sljedeće godine opet moraš doći u Split. Al u 6. misec, u vrime Festivala mediteranskog filma (FMFS), koji se upravo održava. Mislim da bi se oduševila, kvalitetne projekcije, kino na otvorenom uz more, puno oduševljene publike i ogromni entuzijazam organizatora. Popratni program (zabava:))) je isto ludilo.
  P.S. Kod nas je već danima 30 stupnjeva tako da je i kupanje uračunato (tribalo bi me zaposlit u turizmu kako nagovaram :):)
  Pozdrav veliki

  1. Uf, uf, uf… Spilt, filmovi, more… Šta više poželeti?! Predivna kombinacija! Uzeću je u obzir, zasigurno!
   Inače, moram ti reći da je Spilt jedno od mojih najprijatnijih iznenađenja kada su putovanja u pitanju! Nisam očekivala ništa od tog grada, a zatekli smo tooooooliko toga! Divan, predivan grad!!!

 2. Brana, divno! Slike su fenomenalne! Mozete li mi molim Vas reci koji objektiv koristite?

  Pozdrav!

  Stella

  1. Draga Sela, ovo je pitanje za Jovanu, jer fotografije isključivo radi ona, i ona kaže da je koristila: Canon 50mm i Canon 17-40 mm. 🙂
   Veliko hvala u ime obe! 🙂

 3. :uzdah:

  Koliko ljepote!

  P.S. Baš sam neki dan kod tebe tražila fotografiju ove ogrlice, jer se sjećam da me oduševila, a potraga za njom na HB je bila bezuspješna. Ispostavilo se da je više nema. 🙁

  :***

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *