Doručak među uspomenama

Dok sam prvim postom o Grzi želela da vam približim ovaj kraj i delić zanimljivosti koje u njemu možete obići, ovaj drugi post je nešto intimniji, emotivno vredniji otud i draži. I ne, ne samo zato što smo nas dvoje na nekim od fotografija. To svakako ima udela, ali postoji još nešto što me svaki put kada pogledam ove fotografije posebno razneži.

Reč je o svim detaljima koje je moja mama godinama prikupljala oduvek želeći da svoju vikendicu uredi u etno stilu i učini malim muzejem (uspelo joj je, verujte mi na reč). O tom crveno-žutom čajniku koji je stariji od mene. O minijaturnim jabukama i mušmulama poraslim baš tu, u našoj bašti. O tom lusteru koji je zapravo stari točak, a koji je do nas stigao ko zna kojim putevima i puteljcima. O toj oslikanoj vazi koju je sustigla neumorna četkica moje mame. O domaćem slatku od aronije. O kariranoj mušemi i svim drugim kariranim detaljima. O glomaznom stolu i podjednako glomaznim stolicama koje me podsećaju na scenografiju kakve epske serije. O tom doručku koji nije takav samo zbog slikanja. O kutku u prirodi o kojem su moji roditelji celog života maštali, iako su oboje rođeni u gradu, gde su i njihovi roditelji živeli i koji su uspeli sebi da domaštaju iako su zagazali u šestu deceniju života. Zato me svaki put kada odem u taj njihov mali raj oduševi koliko još volje i inspiracije ima u njima i koliko želje da se igraju i ispunjavaju svoje snove. Da planiraju sledeći korak. Da zamišljaju kako se svaki kutak može dodatno ulepšati.

E zato je ovaj post toliko drag.  I za mene beskrajno inspirativan. I nešto što je već sada vredna uspomena. A neke uspomene volim da podelim i sa vama. Odatle i ova priča za koju se, kao i za svaki post uostalom, iskreno nadam da će i na vas delovati inspirativno. Makar malčice i taman toliko da se lepše osećate nakon što prelistate fotografije koje slede. Ako iole u tome uspe, moja misija je ispunjena. Do iduće, budite mi pozdravljeni… Vaša B.

ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
camera used: Canon 5D Mark III, lens: 50mm f 1.4
more information: Canon Srbija

*ovaj post nije sponzorisan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

4 Responses

  1. Mogu samo da kažem:PREDIVNO!!!! Za ovaj post nemam komentar!!! Mogu samo da tebi i tvojim najmilijima od srca poželim sve najbolje!!!

  2. Brano najbolja si blogerka u Srbiji i jedina koja svoje citaoce ne dobija zbog vestackih usana i slicnog, nego zbog stvarno kvalitetnog sadrzaja koji konstantno plasiras. Nastavi da budes najbolja u 2018. i ostani prirodna kao sto si sada!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *