Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Gde na kafu u Novom Sadu: naših omiljenih 6 kafe kutaka

Ove godine svi kulturni putevi vodiće u Novi Sad. Sigurni smo da će dobar deo vas poći jednim od njih. I sigurni smo da ćete tokom svog boravka u Novom Sadu uživati. Ipak, nije na odmet da vam ponekom preporukom olakšamo i ulepšamo taj boravak. 

Gde da odsednete kada ste u Novom Sadu, već smo pisali u našem vodiču za Airbnb smeštaje. Pripremili smo vam i kulturni vodič kroz program obeležavanja Evropske prestonice kulture. Sada je na redu segment namenjen svima onima koji traže dobru kafu i prijatan ambijent da predahnu od kulturnih dešavanja i turističkih obilazaka. 

Lista mesta u kojima možete uživati uz kafu je poprilično duga, ali sam izdvojila nekoliko onih u kojima mi je boravak pravo uživanje. Pored mesta koja preporučujem isključivo zbog dobre kafe, dodala sam i dva mesta u kojima možete pronaći dobre knjige, ali i društvene igre.

Pogon, Sutjeska 2

Izvor: @pogoncoffee

Pogon se na moju veliku radost sada nalazi na Spensu (bliže meni) i sve češće sam im gost, čak i kada sam u žurbi, jer obožavam njihove kafe. Iako služe i regularne kafe, Pogon je specifičan po tome što u ponudi imaju i izvrsne bezalkoholne, ali i alkoholne koktele od kafe, i one bazirane na Nitro kafi. Takođe, na njihovom meniju su i kraft piva, pa tako ovo mesto može biti interesantno i ljubiteljima ovog napitka. 

Jedina mana kafića je što ne radi nedeljom, ali poštujem i to, jer zaista cenim ovaj način brige o zaposlenima.

Bezec, Zmaj Jovina 4

Izvor: @bezecns

Možda otkrivam toplu vodu svim Novosađanima koji ovo čitaju, ali mislim da nije u redu da prođete Novim Sadom, a da ne svratite u jedan od najnovosadskijih kafića – Bezec.

Ovaj lokal nije osmišljen kako bi bio instagramičan, ali je svakako jedan od onih u kojima se osećate kao kod kuće upravo zbog te opuštenosti i udobnog nameštaja koji krasi unutrašnjost lokala. Zimi je ovde uvek dobra atmosfera, bez obzira na doba dana, tako da, ako ne želite da pijete samo kafu, ovo može biti odlična početna stanica za nazdravljanje, ukoliko je vikend.

Čarolija kafe, Fruškogorska 16A

Izvor: @carolijapecivakafe

Čarolija kafe nije smeštena u centru Novog Sada, ali i te kako vredi prošetati i do ovog lokala. Ovaj kafić je idealan ako tražite mesto za prepodnevni rad. Pored odlične kafe i egzotičnih blendova koji se smenjuju na mesečnom nivou, preporučujem vam i voćne sokove, i moj večni favorit, sok od crvenog voća koji se zove – Svevišnja. 

Na kraju, kako se kraj Čarolije kafe nalazi i Čarolija peciva, ovde možete započeti svoj dan uz savršen doručak.

Izlet, Dunavska 22

Izvor: @maajitaa

Mala oaza ušuškana uz Dunavski park sada je već dobro poznata lokacija i turistima i lokalcima jer zaista izgleda predivno. Zbog popularnosti i veličine, ponekad je teško pronaći slobodno mesto, ali ako u tome uspete, sigurna sam da ćete uživati. Kada ogromne pahulje počnu da padaju na grad, uputite se ka Izletu, zagrlite veliku šolju kafe ili čaja, i posmatrajte kako sneg miluje park u laganom ritmu. 

Bulevar Books, Bulevar Mihajla Pupina 6

Izvor: @citaj_knjigu

Bulevar Books, preko puta bioskopa Arena, nazivaju i knjižarom koja svira. U ovoj knjižari u toku dana uz svoje omiljene knjige možete uživati i uz kafu, a meni je zaista jedno od omiljenih mesta u kojima volim da se sklonim od hladnoće. Vrlo često uđem tamo u slučaju da sam prerano došla na dogovoreni sastanak ili kada mi ostane praznih sat vremena zbog kojih se ne vredi vraćati nazad u stan.

Nikada ne propuste da me iznenade novitetima, alternativnim izdavačima (obožavam kada im svrati bend Stray Dogg) i knjigama za koje sam mislila da ih nikada neću pronaći.

Ova knjižara je podeljena na tri nivoa, i prvi, do kojeg se dolazi vijugavim stepeništem na dole, krije savršene poklone za vas i vaše prijatelje koji su ljubitelji stripova i fantazije. 

MIPL, Josifa Runjanina 3

Izvor: @miplns

Mipl je mesto u kojem pijem kafu dok igram društvene igre sa prijateljima. Kada kažem društvene igre, ne mislim na Monopol i Čoveče ne ljuti se, nego na zaista nove i savremene društvene igre koje su danas sve popularnije u svetu. Trenutno su mi omiljene Saboter, The Crew, Šotentoten i Klask, a u ponudi je više od 600 igara.

Neke od igara zahtevaju puno pažnje i koncentracije, dok su druge zaista baš za druženje i relaksaciju. Svakako, ukoliko se prvi put nađete u Miplu, nakon ove preporuke, ne ustručavaje se da pitate momke i devojke u radnji da vam preporuče neku igru i objasne pravila.

Mipl je pet-friendly mesto i bez duvanskog dima, što izuzetno prija, posebno u toku zime kada smo uglavnom u zatvorenom prostoru.

Nadam se da vam se dopao moj izbor mesta i da ćete ga negde sačuvati za put do Novog Sada. Ali sam isto tako sigurna da i vi imate omiljena mesta koja volite da posetite kada nam dolazite.

Ostavite mi ih u komentarima ili nam pišite na društvenim mrežama, čitamo sve i unapred im se radujemo.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Pročitajte još

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *