Tropska avantura u martu – Aquaworld Resort Budapest

Da ste me pre samo nekoliko godina pitali šta mislim o spa odmorima, dobili biste ravnodušan izraz lica i blago sleganje ramenima. Nisam bila preterni zaljubljenik u takav vid relaksacije. Smatrala sam ga monotonim i jednoličnim. Ah, kakva zabluda! Pripišimo to mojoj mladosti i neiskustvu. Danas, sa druge strane, kada god mi spomenete spa, wellness i odmor u istoj rečenici, dobićete najširi osmeh, potvrdno klimanje glavom i pitanje: ”Kada krećemo?”.

Takva reakcija nije izostala ni kada je na moj mejl stigao upit iz agencije Filip Travel da im se pridružim na vikend-putovanju do hotela Aquaworld Resort, smeštenog u severenom delu Budimpešte. Činjenica da je poziv stigao od, prema mom mišljenju, ubedljivo najbolje domaće agencije (i ovo kažem bez iole dvoumljenja i na osnovu dugogodišnjeg iskustva, stečenog kroz više putovanja na koja sam upravo sa njima kretala iz privatnih ili poslovnih razloga) i da je po sredi bio obilazak jednog od najpoznatijih i najvećih spa i wellness centara u Evropi, bili su dovoljno jaki razlozi da odmah spakujem svoj kofer. I što je najbolje od svega, ni o pakovanju nije trebalo previše razmišljati jer sam znala da ću vikend provesti u udobnosti svog bade-mantila.

Aquaworld Resort Budimpešta, Filip Travel 10Aquaworld Resort Budimpešta, Filip Travel 15Aquaworld Resort Budimpešta, Filip Travel 09  Aquaworld Resort Budimpešta, Filip Travel 05

Nakon nekoliko sati vožnje i jednog ukusnog ručka u mađarskoj čardi, stigli smo do našeg odredišta. Već na prvi pogled shvatila sam zašto je ovaj spa centar predstavljen kao jedan od najvećih u Evropi. Iako je zgrada hotela zaostavština socijalističke arhitekture, sve unutar nje je uređeno krajnje moderno. Od lobija, preko restorana, bara, konresnog, zabavnog centra do samih soba. No, sve ovo pada u drugi plan onog trenutka kada se zasebnim liftom spustite do wellness centra gde se nalaze relax bazen sa toplom termalnom vodom (meni ubedljivo omiljeni deo!), otvoren spoljni bazen, u kojem se voda greje, mandala kupalište, saune, parno kupatilo… Odatle se dugim hodnikom stiže do prave atrakcije ovog mesta i verovatno jednog od najupečatljivijih zabavnih vodenih parkova koji možete posetiti u Evropi.

Bez obzira što sam u pripremi za ovo putovanje pregledala mnoštvo fotografija centralnog dela Aquaworld kompleksa, nisam mogla da ne ostanem bez reči u momentu kada sam uživo videla ovu tropsku oazu usred Mađarske. Najpre se iznenadite njenom veličinom, zatim konceptom i sadržajem, a onda i detaljima i vernošću prikaza ovog specifičnog dalekoistočnog hrama smeštenog na 20 minuta od centra Budimpešte. Da biste ga u celosti obišli potrebno vam je sigurno desetak minuta. Čak i tada biće delova koje ćete tek u drugom ili trećem obilasku otkriti. Reč je o predivnim skrivenim kutcima koji su kao stvoreni za relaksaciju, odmor i beg od svakodnevnice. Međutim, to je tek početak. Tu je čak 11 tobogana, 3 metra visoka kula sa skakaonicom, bazen sa talasima, bazen za surfovanje, nekoliko đakuzi bazena i mnogo, mnogo zelenila… Koliko sam bila očarana ovim delom kompleksa shvatićete i na osnovu fotografija čiji je najveći deo nastao upravo tamo.

Aquaworld Resort Budimpešta, Filip Travel 12Aquaworld Resort Budimpešta, Filip Travel 14Aquaworld Resort Budimpešta, Filip Travel 04Aquaworld Resort Budimpešta, Filip Travel 02aAquaworld Resort Budimpešta, Filip Travel 07

Ono što nikako nije zanemarljivo, a ide u prilog Aquaworld Resorta, jeste blizina najlepših budimpeštanskih znamenitosti. Kao gost hotela imate mogućnost da svakodnevno i potpuno besplatno koristite autobusku liniju od hotela do centra mađarske prestonice, čiji obilazak ne biste smeli da preskočite. Šta više, Budimpeštu smatram jednim od lepših gradova u Evropi koji je u našem narodu nepravedno potcenjen i to isključivo zbog blizine. Ako vam nije do gradske šetnje ali jeste do šopinga, u blizini je i tržni centar do kojeg je potrebno desetak minuta hoda. Dakle, monotnija i jednoličnost nisu opcija.

Kada pričamo o najlakšem i najbržem načinu za odlazak do kompleksa, onda se moramo vratiti na Filip Travel agenciju, koja je ekskluzivni zastupnik Aquaworld Resorta u Srbiji. Otud i brojne povoljnosti za putnike koji se opredele da na ovaj način rezervišu svoj smeštaj. Trenutno je aktuelna promocija u okviru koje za tri rezervisana polupansiona dobijate četvrti besplatno. U ovom slučaju polupansion pored noćenja i obroka podrazumeva i besplatan ulazak u wellness i spa deo, koji se inače zasebno naplaćuje i to 20 evra po osobi za odrasle i 10 evra za decu (stavka kod koje morate posebno biti pažljivi ukoliko rezervaciju vršite preko booking.com jer često istaknuta cena ne podrazumeva i kartu za sam Aquaworld).

Aquaworld Resort Budimpešta, Filip Travel 11Aquaworld Resort Budimpešta, Filip Travel 03aAquaworld Resort Budimpešta, Filip Travel 13

Dakle, tek nekoliko klikova i nekoliko sati puta dele vas od prave tropske avanture. Ukoliko vam je leto daleko, a predstojeći uskršnji i prvomajski praznici se ukažu kao dobra prilika za beg iz grada u nešto potpuno drugačije, eto ideje kako da čitavoj porodici priredite istinki užitak. Posebno onim najmlađim članovima. Jer, ako mene pitate, retko koji odmor prija telu i duši koliko ”spa odmor”. Prvi put kada to budete iskusili, razumećete zašto sam i ja svoje mišljenje drastično promenila. Do idućeg posta i novih travel avantura, budite mi pozdravljeni. Vaša B.

Aquaworld Resort Budimpešta, Filip Travel 08

photos by Stefan Burmazević aka @ponocnijahac & me
camera used: Canon EOS 6D, lens: 50 mm, f 1.4
more information: Canon Srbija

*ovaj post je urađen u saradnji sa agencijom Filip Travel 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

6 Responses

    1. Sve fotografije u postu (osim onih iz sobe, naravno) nastale su u samom parku. Tobogani nisu vidljivi na onaj način na koji je to slučaj u drugim zabavnim parkovima. Ovde su deo kompleksa i lepo su sakriveni. Što se tiče drugih sadržaja maksimalno smo izbegavali da fotografišmemo ljude jer se to podrazumeva kada se nađete na ovakvom mestu gde ljudi dođu na odmor kada vakako da ne žele fotoaparat uperen u sebe. To je politika svih mesta poput ovog i mi smo to sa zadovoljstvo ispoštovali.
      Veliki pozdrav!
      Brana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *