Zapisi iz Abu Dabija – II deo – jutro u St. Regis Abu Dhabi hotelu

Bez ikakve sumnje i dileme, tvrdim da su press putovanja najlepši deo blogerskog posla. Međutim, ono što se nikad ili pak vrlo retko spominje u vezi sa ovim putovanjima, jeste njihov gust i naporan raspored zbog kojeg su trenuci čiste relaksacije i pravog odmora retkost. Razlozi za to su potpuno razumljivi: svaki domaćin želi da u što kraćem roku svojim gostima pokaže što više od svoje turističke ponude. Sa jedne strane, to je sjajna vest jer imate prilike da obiđete toliko toga. Sa druge strane, činjenica je da ćete na kraju svakog dana biti izuzetno umorni i da ćete se uželeti onog najjednostavnijeg tipa odmora u kojem vam je dovoljno da ćutite i uživate u pogledu. Vođene iskustvima sa prethodnih zajedničkih putovanja, Jovana i ja smo rešile da u Abu Dabiju makar na pola sata iskusimo taj najčistiji oblik hedonizma. Prostora za to nije bilo previše. Jedino kada smo mogle da pronađemo koji minut, viška bilo je jutro. Rano jutro, preciznije. Bile smo spremne da žrtvujemo koji sat spavanja ne bi li smo uživale u dve najlepše jutarnje aktivnosti u St. Regis Abu Dhabi hotelu u kojem smo bili smešteni: doručku i boravku na plaži. 

Doručak je tamo pravi praznik za oči i stomak. Od predivnog enterijera restorana u kojem se služi do svakog izloženog malog gastronomskog čuda koje vam ne da mira dok ga ne probate. Žurba ovde nije opcija. Ovde se uživa u svakom zalogaju i svakom gutljaju. Jer, to je više od doručka. To je pravi mali ritual koji možete nastaviti u najrazličitijim smerovima.

Onaj koji smo mi izabrale bio je boravak na privatnoj plaži hotela. Do nje se stiže mermernim hodnicima kojima se šire orijentalni mirisi sa dominantnom notom jasmina. Usput možete “pokupiti” arapsko izdanje Voguea i Harpers Bazaara. Potpuno besplatno, razume se. Kada stignete do plaže, tačnije ulaza u kompleks u kojem se nalazi ogroman bazen, veliki vrt i izlaz na plažu sa predivnim sitnim peskom i krajnje precizno raspoređenim ležaljkama, dočekaće vas topla dobrodošlica osoblja, koje će vam dati peškir i preporučiti svoje usluge za sve što vam je neophodno Uslužnost i ljubaznost karakterišu svaku osobu koja radi u St. Regisu Abu Dhabi hotelu, bez obzira o kojoj poziciji je reč. Inače, zaposleni su uglavnom stranci. Neretko ćete sresti i ljude iz naših krajeva i kako to obično biva, obradovaćete se kao da ste videli svog najbližeg rođaka.

Sam hotel je zaista posebna priča. Toliko posebna da joj moram posvetiti kompletan post. Već sada znam da ćete ostati bez daha čitajući ga i gledajući fotografije .

No, pre tog posta, posvetimo se još kratko današnjem. Sigurna sam da će vam pažnju privući komad koji nosim, odnosno jakna/bluzica sa specifičnim radom i ukrasima. Reč je o komadu domaćeg brenda “Iskon Mode” čiju ponudu karakterišu izuzetno kvalitetni i prirodni materijali, ručna izrada i unikatni modeli. Jaknica koju nosim u celosti je ručno ukrašena. Dakle, svaki bod šara na rukavima i ramenima napravljen je rukama jedne od vrednih gospođa koje rade za ”Iskon Mode”, a koje bih ja bez ikakve dileme nazvala umetnicama.

Posebno mi je bilo drago što sam baš ovakva model, koji u sebi sadrži elemente slične onima na našim narodnim nošnjama, mogla da prošetam Emiratima. Bilo je tu neke dublje simbolike.

Inače, jutro u kojem su nastale fotografije iz ovog posta, prethodilo je meni ubedljivo najdražem danu naše Abu Dabi avanture. Danu koji je već sada upisan kao jedan od najlepših u 2017. godini, iako smo tek na njenoj polovini. Post posvećen njemu stiže sledeći. Već sada znam da će mnogima od vas to biti omiljen travel post na Brana’s Divine Worldu. Kako znam? Jedna reč: pustinja. Ko na nju može biti imun. Čitamo se uskoro. Vaša B.


wearing: blouse/jacket: ISKON MODE;
pants, t-shirt & espadrilles: H&M; bag: PARFOIS;
ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
camera used: Canon 5D Mark III, lens: 50mm f 1.4
more information: Canon Srbija
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *