Zapisi iz Abu Dabija – V deo – Magija St. Regis Abu Dhabi hotela

Neretko mi se desi da nekim dragim ljudima rođendan čestitam sa dan ili dva zakašnjenja. I tada uvek kažem isto: za lepe želje nikad nije kasno. I zaista, čvrsto verujem u to. Nije bitno kada se požele, već da su iskrene i od srca. Isto verujem i za lepe priče. Bez obzira na to kada su se odigrale, nikada nije kasno podeliti ih sa dragim ljudima, u ovom slučaju sa vama. A priča se desila još pre 8 meseci. Neke njene segmente sam podelila vrlo detaljno sa vama. Ali, ostalo je još nekoliko detalja koje sam želela da smestim u zaseban post i prepričam vam ih tako da makar na trenutak osetite ono što sam i ja boraveći u zemlji luksuza, vere i tradicije. Da, vraćamo se ponovo u Abu Dabi jer osećam obavezu prema sebi, a i prema vama, da do kraja ispričam tu priču. Tako važnu za mene sa emotivne strane, a verujem tako interesantnu za vas sa turističke. Posebno što su zimski meseci zapravo vreme kada bi bilo najlepše uputiti se u ove krajeve.

Elem, u prethodnim postovima iz Abu Dabi serije odvela sam vas do Džamije šeik Zajedazajedno smo dočekali jutro u St. Regis Abu Dhabi hotelu i prošetali njegovom privatnom plažom, a onda smo otputovali do Telal Al Ain Resorta i uživali u jednom od najlepših zalazaka sunca u mom životu, da bismo u četvrtom postu zajedno nazdravili u njihovoj Villa Toscani uz slavni Bloody Mary. U ovom današnjem postu i dalje ostajemo u St. Regis Abu Dhabi hotelu. Zapravo ga nisam nijednom u celosti prikazala niti vam o njemu nešto detaljnije ispričala, a verujte toliko se toga može reći, jer ovo je zasigurno jedan od najlepših i najluksuznijih hotela u kojem sam odsela i verujem da će dugo, dugo biti vodeći na toj listi. A kako smo Jovana i ja bile vredne i celo jedno veče posvetile fotografisanju samo njegove unutrašnjosti, bilo mi je žao da sve te lepe fotografije nikada ne ugledaju svetlost dana. Posebno što je taj hotel i činjenica da sam spavala u sobi na njegovom 33. spratu za mene imala mnogo veći emotivni značaj no što bi inače bio slučaj. Da, zbog svoje hronične borbe sa anksioznošću mislila sam da nikad sebi neću dati šansu da budem deo takvih priča, niti da ću se bez problema probuditi na 33. spratu hiljadama kilometara daleko od kuće. I zato su i taj hotel i ta soba za mene bili više od pukog luksuzno uređenog prostora.

A kada smo već kod luksuza, on ovde dobija novu dimenziju. Od momenta kada zakoračite u lobi hotela, od čije će vam se veličine, sjaja i uređenosti zavrteti u glavi, pa sve do trenutka kada vam na recepciji kažu da svaka soba na raspolaganju ima svog ličnog batlera, imaćete utisak da ste zakoračili u paralelni univerzum u kojem je sve tako skupoceno, relaksirajuće, uređeno, miršljavo (miris ružine vode osećala sam danima nakon povratka iz Abu Dabija), kolosalno, elegantno i naprosto lepo.

St. Regis Abu Dhabi Hotel - Abu Dhabi St. Regis Abu Dhabi Hotel - Abu Dhabi St. Regis Abu Dhabi Hotel - Abu Dhabi St. Regis Abu Dhabi Hotel - Abu Dhabi St. Regis Abu Dhabi Hotel - Abu DhabiSt. Regis Abu Dhabi Hotel - Abu Dhabi St. Regis Abu Dhabi Hotel - Abu DhabiSt. Regis Abu Dhabi Hotel - Abu Dhabi

Iz velikog lobija, u kojem nas je dočekao gospodin u kristalno beloj kandori (tradiconalna haljina koju nose muškarci u arapskom svetu) i ponudio arapskom kafom i urmama, ulazi se u manje lobije podjednako lepo uređene. Svaki od njih vodi do određenog hotelskog dela poput biblioteke, sobe za džentlmene, restorana ili pak spa dela. Mislim da bi svaka moja reč bila suviše skromna da bih opisala izgled svih ovih prostorija, pa ću zato u tu svrhu iskoristiti Jovanine fotografije.

St. Regis Abu Dhabi Hotel - Abu Dhabi St. Regis Abu Dhabi Hotel - Abu Dhabi

Ukupan broj soba je 228, dok apartmana ima 55. Smešteni su između 33. i 49. sprata, što svakom od njih garantuje predivan pogled na centralni deo Abu Dabija, ali i na more, do kojeg se stiže pešaka za nekoliko minuta. Poseban doživljaj bila je vođena poseta apartmanu koji je u svetu poznat kao najveći i najviši apartman bez potpore. Kada vidite Nacionalne Kule u kojima je smešen St. Regis Abu Dhabi hotel, videćete i jedan središnji deo koji ih spaja, a ispod kojeg nema nikakve osnove ili pomenute potpore. Upravo u tom delu nalazi se ovaj impozantni apartman za čiji nam je obilazak bilo potrebno više od 30 minuta. Nije ni čudo što upravo ovde odsedaju neke od najpoznatijih ličnosti iz sveta muzike, sporta, politike.

Što se tiče naše sobe, ona je bila pravi mali inspirativni raj kako za odmaranje tako i za fotografisanje. Romantična, ženstvena, u mešavini hladnih i toplih tonova, sa mermerom, staklom i zlatnim detaljima koji bi u nekoj drugoj varijanti vukli na kič, a koji su u ovoj bili sve suprotno: elegantni, prefinjeni, klasični. Niti je meni bilo teško da se prepustim atmosferi ovog ambijenta, niti Jovani da sve to svojim objektivom zabeleži. Verujem da će to biti vidljivo i na fotografijama koje slede.

Ona koju sam ostavila kao poslednju jeste i ona koja je za mene posebno simbolična. Dok sam stajala na prozoru, posmatrala Abu Dabi sa 33. sprata i čekala da Jovana uhvati najbolji kadar, postala sam istinski svesna onoga što opisah na kraju drugog pasusa ovog teksta – kompletne simbolike ovog putovanja, osećaja oslobođenja i spremnosti da izađem iz svoje komfor zone. A to je nekada tako, tako teško. Posebno za mene. Čak i dalje. Ali, makar znam da je ovaj put uspelo. I da je bilo predivno.

Toliko za ovaj post i za pretposlednju priču iz Abu Dabija. Da, ostavila sam prostora za još jednu u kojoj ću se osvrnuti na još 5 stvari koje morate uraditi ukoliko vas put odvede u ovaj kraj sveta. Toliko je svaka od njih jedinstvena i interesantna da je zavredela da se nađe u zasebnom postu. Do njega, najlepše vas pozdravljam.

ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
camera used: Canon 5D Mark III, lens: 50mm f 1.4
more information: Canon Srbija
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

2 Responses

  1. Napolju pada kiša,miris kafe koju ispijam,gledam u orhideju koja mi je po drugi put procvetala i tako me častila svojom divnom purple bojom i onda još i Branin post je izašao,pa šta čovek da poželi više od ovog dana!!! Ja sam oduševljena što tekstom,što fotografijama..ovo je savršenstvo!! Anksioznost je nešto što i mene muči,i zato ti moram reći:svaka tebi čast!!
    Nemam reči zaista,svaka čast na borbi i na snazi a ujedno i hvala ti što nam uvek daruješ ono najbolje i najkvalitetnije. Što se mene tiče,ti si blogovanje podigla na jedan viši nivo!! Samo tako nastavi i želim ti još mnogo mnogo ovakvih putovanja i da nam se nikad ni zbog čega ne menjaš jer sve ovo savršeno radiš!!! Pozdrav iz kišnog Požarevca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *