#bdayweekend – prvi deo

Veliki ljudi. Kao klinka tako sam nazivala sve one za koje bih znala ili pretpostavljala da imaju preko dvadeset i pet godina (zašto baš ta cifra ni do danas nisam sebi razjasnila). Vremenom, tu sintagmu sam počela da vezujem za neke daleko važnije ljudske osobine, koje sa godištem nisu imale preterano velike veze. Međutim, poslednjih nekoliko godina, svakog januara, tu negde na početku njegove treće nedelje, setim se te navike i podsetim sebe na činjenicu da sam ja sada ta ”velika” osoba. I da, uplaši me ta pomisao. Ne zbog starenja, već zbog brojnih odgovornosti koje bivaju bliže sa svakim novim januarom. Ali kada se osvrnem i pogledem u sebe i oko sebe, shvatim da mi je svaka nova godina života zapravo donela novu dozu samopouzdanja i jačine. Učinila me je kompletnijom osobom. Ispunjenijom. Zadovoljnijom. I zato, radujem se tom 23. januaru. Jer znam da će mi doneti onu mrvu pameti, tolerancije, strpljenja i zrelosti koje su falile u prethodnim godinama. Dakle, volim svoje rođendane bez obzira na broj svećica na torti. Volim posebnost tog dana i luksuz da isti nazovem samo svojim. I volim iznenađenja, koje rođendan po defaultu nosi sa sobom. Pogotovo kada ona podrazumevaju u potpunosti osmišljen rođendanski vikend, tokom kojeg je moja jedina obaveza bila da se opustim i prepustim.

Naime, imala sam tu ludu sreću i zadovoljstvo da tokom vikenda, koji je pratio moj rođendan, budem gost beogradskog hotela ”Zira” i da prva isprobam njihov najnoviji paket usluga, koji će se uskoro naći na meniju stalne ponude ovog hotela. Reč je o projektu koji ima za cilj da gostima hotela ”Zira” pored standardnih usluga kao što su prenoćište i oborok omogući istinski doživljaj Beograda. I to kroz paket usluga koji podrazumeva isplaniran beogradski vikend ispunjen obilascima, ne samo istorijskih znamenitosti, već i poznatih beogradskih restorana, kafića, vinarija, klubova ali i salona za ulepšavanje i klinika za estetsku hirirugiju. Dakle, reč je o sagledavanju Beograda iz ugla onih koji u njemu žive. Idealno za sve strance koji posećuju srpsku prestonicu i željni su da otkriju ima li istine u naslovima svetskih travel magazina koji Beograd proglašavaju najboljim čuvanim blagom Evrope. Ipak, ovo nije priča koja bi mogla da bude interesantna samo inostranim gostima. Naprotiv. Ovo je odličan način da i domaći gosti sebi obezbede divan beogradski vikend bez mnogo opterećivanja oko organizacije. Jer, hotel je taj koji se brine o svemu a na gostima je da se isključivo opuste i prepuste čarima Beograda.

To je bio i moj plan. Da najpre zaboravim da živim u Beogradu i da se aspolutno prepustim ulozi turiste. Sa tom mišlju čekirala sam se u hotel, spremna da započnem svoj rođendanski vikend. Čekala me je velika i divno nameštena soba ali i posluženje dobrodošlice, koje je bilo idealan način za ”prevariti glad” do ručka u restoranu hotela o kojem sam već čula toliko toga pozitivnog. I zaista, sva očekivanja su bila ispunjena. Šta više nadmašena, usled neverovatno ukusnog i na oko lepog obroka.

Kako je veče bilo rezervisano za rođendansku proslavu nisam mogla da propustim priliku da svoje sređivanje prepustim profesionalcima u ”City Spa Retreat” centru, čije su usluge standardni deo pomenutog paketa (idealna varijanta za sve dame koje se odluče za boravak u hotelu ”Zira”). Koji sat kasnije našla sam se u salonu fanatastično uređenog enterijera, prepuštena spretnim rukama frizera Miloša, šminkerke Dragane i kozmetičarke Jelene. Krajnji rezultat bio je i više nego zadovoljavajući što će, nadam se, potvrditi i fotografije koje slede. Kako su minuti prolazili brže nego što mi je bilo potrebno veče se nastavilo u žurbi i poslednjim pripremama za okupljanje mojih najbližih prijatelja. Najpre, u mom stanu, a zatim u novotovorenom beogradskom klubu ”Tilt”, koji je takođe deo ponude Zirinog paketa. Odlična solucija za sve one koji bi da iz prve ruke okuse beogradski noćni život, o kojem se toliko priča. I zaista, bila je to divna noć, zaslađena Hangri Kapkejk slatkišima i dobrim, rashlađenim vinom. Sve propraćeno odličnim notama najvećih inostranih hitova iz perioda od 80-ih do 2000-ih (muzika kakva se inače retko može čuti u beogradskim klubovima, te svaka pohvala za ”Tilt”).

Time se prvi dan mog rođendanskog vikenda bližio kraju i ja nisam mogla da budem zadovoljnija pravcem u kojem se kretao. Jer, prvi put za svoj rođendan nisam bila samo domaćin već i nečiji gost. I bila je to promena koje je neizmerno prijala.

Kao što je prijalo sa vama podeliti jedan netipičan post poput ovog. Nadam se da ćete i vi imati takav utisak i da ćete uživati u fotografijama koje slede a koje prate priču iz prethodnih redova. Osvrt na drugi deo rođendanskog vikenda, koji je bio podjednako uzbudljiv, čekaće vas u narednom javljanju. Do tada, srdačno vas pozdravljam. Vaša B.

18b2019162224a2502d03v01a04a05c07a11a08b00210aa26a141213a15

photos: Brana’s Divine World & Nikola Žakula (the last two)
wearing: sweater: GINA TRICOT; jumpsuit: MANGO; blazer: CHOIES;
bracelet: CASIA VERDE; bag: WOAKAO;
Written By

Thank you for sharing some love! I really appreciate every single word from you!

More from Brana

Na naslovnoj strani ”BAZAR” magazina

Imala sam želju da vam kroz pompezne reči opišem svoj osećaj povodom...
Read More

24 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter the number *