Doručak među uspomenama

Dok sam prvim postom o Grzi želela da vam približim ovaj kraj i delić zanimljivosti koje u njemu možete obići, ovaj drugi post je nešto intimniji, emotivno vredniji otud i draži. I ne, ne samo zato što smo nas dvoje na nekim od fotografija. To svakako ima udela, ali postoji još nešto što me svaki put kada pogledam ove fotografije posebno razneži.

Reč je o svim detaljima koje je moja mama godinama prikupljala oduvek želeći da svoju vikendicu uredi u etno stilu i učini malim muzejem (uspelo joj je, verujte mi na reč). O tom crveno-žutom čajniku koji je stariji od mene. O minijaturnim jabukama i mušmulama poraslim baš tu, u našoj bašti. O tom lusteru koji je zapravo stari točak, a koji je do nas stigao ko zna kojim putevima i puteljcima. O toj oslikanoj vazi koju je sustigla neumorna četkica moje mame. O domaćem slatku od aronije. O kariranoj mušemi i svim drugim kariranim detaljima. O glomaznom stolu i podjednako glomaznim stolicama koje me podsećaju na scenografiju kakve epske serije. O tom doručku koji nije takav samo zbog slikanja. O kutku u prirodi o kojem su moji roditelji celog života maštali, iako su oboje rođeni u gradu, gde su i njihovi roditelji živeli i koji su uspeli sebi da domaštaju iako su zagazali u šestu deceniju života. Zato me svaki put kada odem u taj njihov mali raj oduševi koliko još volje i inspiracije ima u njima i koliko želje da se igraju i ispunjavaju svoje snove. Da planiraju sledeći korak. Da zamišljaju kako se svaki kutak može dodatno ulepšati.

E zato je ovaj post toliko drag.  I za mene beskrajno inspirativan. I nešto što je već sada vredna uspomena. A neke uspomene volim da podelim i sa vama. Odatle i ova priča za koju se, kao i za svaki post uostalom, iskreno nadam da će i na vas delovati inspirativno. Makar malčice i taman toliko da se lepše osećate nakon što prelistate fotografije koje slede. Ako iole u tome uspe, moja misija je ispunjena. Do iduće, budite mi pozdravljeni… Vaša B.

ALL PHOTOS BY JOVANA TOMAŠEVIĆ
camera used: Canon 5D Mark III, lens: 50mm f 1.4
more information: Canon Srbija

*ovaj post nije sponzorisan

Thank you for sharing some love! I really appreciate every single word from you!

4 Comments

 • Reply December 2, 2017

  Ivana Stanojević

  Mogu samo da kažem:PREDIVNO!!!! Za ovaj post nemam komentar!!! Mogu samo da tebi i tvojim najmilijima od srca poželim sve najbolje!!!

 • Reply December 5, 2017

  željka

  Bože, predivno. Mama je to divno sakupila i uredila, a vas dvoje ste ljubav 🙂

  http://amazonke.com/2017/10/01/djevojcica-je-odrasla-i-prestala-da-masta-o-velikoj-svadbi/

 • Reply December 7, 2017

  Ema

  Brano najbolja si blogerka u Srbiji i jedina koja svoje citaoce ne dobija zbog vestackih usana i slicnog, nego zbog stvarno kvalitetnog sadrzaja koji konstantno plasiras. Nastavi da budes najbolja u 2018. i ostani prirodna kao sto si sada!!

 • Reply December 11, 2017

  ivanasworld

  Prelepo mesto i prelepe fotografije 🙂
  http://www.ivanasworld.com

Leave a Reply

Enter the number *