Webiz 2.0

Kada sam prošlog petka otputovala za Zrenjanin, na drugu po redu Konferenciju o poslovnoj primeni interneta, ovaj post nije bio ni u planu. Zapravo, nisam ni razmišljala o tome da svoj boravak u gradu na Begeju ovekovečim i na blogu. Bez i jednog pravog razloga. Samo sam smatrala da neće biti dovoljno materijala za ceo post.

Moram li da napominjem da sam pogrešila? I to poprilično. Jer sam već nakon prvog dana konferencije znala da prvi post po povrtaku u Beograd moram posvetiti fantastično organizovanom Webizu, gostoljubivom Zrenjaninu i sjajnim ljudima koje sam imala prilike da čujem i upoznam.

A verujte, konferencije ovog tipa nisu nešto čime se lako oduševljavam. Što sam i jasno isticala u ranijim postovima na slične teme.

Ipak, ovo je bila posve drugačija priča. Prizemna i prirodna, istinski fokusirana na edukaciju onih koji žele da se bave web poslovanjem. Bez ikakve pompe, bez poznatih ličnosti kojima je svuda mesto, samo ne na skupovima ovog tipa, bez preterivanja u bilo kom obliku. Sa konciznim  programom, jasno ispisanim na akridetacijama (pohvale za ideju!), sa izuzetno profesionalnom voditeljkom konferencije, Bojanom Latinović, koja me je oduševila svojim stavom i elokventnošću, sa striktnim poštovanjem satnice, bez obzira ko se zatekao na sceni. I najbitnije, sa izuzetno korisnim predavanjima, posle kojih sam konferens salu napuštala sa nekoliko ispisanih stranica tek naučenih stavki, i elanom kakav odavno nisam osetila.

Sve to usled tematika izuzetno pažljivo odabranih, tako da zadovolje i one koji tek počinju svoj web biznis, ali i one koji su već godinama u njemu. Inspirativne i za one koji se možda nikad njime neće baviti.

Međutim, priča se nije završavala s krajem predavanja. Nastavljala se u holu Hotela Vojvodina, gde je ponovo vladala jedna posve prirodna atmosfera. Bez zagledanja, tihog komentarisanja, i merenja internet uticaja na raznorazne načine. Bilo mi je neizmerno drago što je neko konačno spustio stvari na svoje mesto, i dopustio ljudima da se istinski raspitaju o onome što ih zanima i što će im pomoći u poslovanju. I najbitnije, ostvare kontakte. Jer kontakti su sve. I to je jedan od razloga što sam rešila da napišem ovaj post. Jer želim da i vama skrenem pažnju na važnost ovakvog vida edukacije. Pogotovo ako ste u procesu počinjanja nečeg svog. Nemojte se stideti učenja, jer nije sramota reći ”ne znam”. A učenje kroz ovaj vid okupljanja nosi toliko toga. Kako teorijski tako i praktično. Još ako to sve možete da doživite u jednom lepom, malom gradu koji odiše mirom, ušuškanošću i željom da vas ugosti, ima li bolje opcije?

Nema, verujte. Zato, ne budite lenji, i ne budite sketpični. Kao što sam i sama bila prema događajima ove vrste. Ništa vrednije od inspiracije i znanja. A ovakav vid manifestacija jeste izvor oba.

U nastavku, popisaću ona predavanja sa drugog Webiza koja su mene oduševila, pokrenula i edukovala. Nažalost, snimci više nisu dostupni, ali svakako zapamtite ove predavače – ja sigurno hoću.

Dejan Petrović  ”Online marketing – danas i sutra”
Đorđe Grujić ”Kako internet može pomoći mom novčaniku”
Dragan Varagić ”Saveti za zaradu od bloga”
Ivan Minić i Ivan Ćosić ”45 minuta sa Minićem i Ćosom”
Daniel Ackermann ”Od nule do digitalne agencije sa 50+ zaposlenih”
Srđan Erceg ”Kako do uspeha”

 

DSC_7223aDSC_7149aeb8e0092b10711e3a7ca12cd99773359_8DSC_7202aDSC_7170aTaborosi_-3Taborosi_DSC_7214aDSC_7293

…sa Jovanom koju znate sa bloga Cipelica-Štiklica i Milankom, koja je deo tima koji mi je pomogao u usavršavanju izgleda bloga.

2666e72eb13a11e38ea20e70ef7cb86e_8DSC_7211aDSC01432TaborosiDSC_7180a453b82bab26911e3b141125afd15e7e6_808f26a10b28411e3bff9128cbc6cd90a_8

 

photos by: Žolt Senti, Milan Milićev, Pavle Tabaroši, Brana’s Divine World & Instagram

Thank you for sharing some love! I really appreciate every single word from you!

15 Comments

 • Reply March 24, 2014

  Marijana

  Očekujemo te i sledeće godine. 🙂

  • Reply March 25, 2014

   Brana

   Biće mi pravo zadovoljstvo da se minimum još jednom vratim u Zrenjanin ovim povodom! 🙂

 • Reply March 24, 2014

  Jelena

  Ooo, sve lepe reci za moj grad 🙂 Super post! Malo sam neobavestena-nisam ni znala da ce tako nesto biti odrzano u Zrenjaninu, koji je vrrlo fotogenican-sto se da primetiti i na tvojim fotografijama 🙂 🙂

  • Reply March 25, 2014

   Brana

   Jako me je podsetio na moj Aleksinac, tako da me je malo minula želja i za mojim rodnim gradom… 😉

   Veliki pozdrav!!!

   Brana

 • Reply March 24, 2014

  jane

  moj grad:-) više ne živim tamo, ali ako… baš je fotigeničan i drago mi je da ti se svideo! i odličan post!

  • Reply March 25, 2014

   Brana

   Hvala najlepše! 🙂

   I da, salžem se, lepo je ispozirao Zrenjanin… 😀

   Veliki pozdrav!!!

   Brana

 • Reply March 24, 2014

  Ajna Zukić

  Kako divan grad! Nikada ga nisam posjetila, ali sam zasigurno osjetila njegov mirni šarm. I mnogo mi se dopadaju ti seminari koji se organizuju.. Blogomanija, Webiz…. šteta što se kod nas u BiH nešto slično ne organizuje… 🙂

  • Reply March 25, 2014

   Brana

   Draga Ajna,

   i ja se radujem sve češćim konferencija ovog tipa. Uz to, vrlo je lako prijaviti se tako da svako ko želi nešto novo da nauči, ima sve prilike za to…

   Veeeliki pozdrav!

   Brana

 • Reply March 25, 2014

  cfg

  znaci, utisak je mnogo bolji od blogomanije?
  a ides li na tvitomaniju?

  • Reply March 25, 2014

   Brana

   Upravo tako… Sve je do atmosfere koju sam opisala…

   A za tvitomaniju nisam još odlučila. U fazi sam premišljanja…

 • Reply March 25, 2014

  Mia

  Divno! Moj grad 🙂 Od skora zivim ovde i bas je lepo i ususkano, kao sto si rekla 🙂 Pozdrav!

 • Reply March 26, 2014

  Una

  Divan post, hvala na izvestaju sa dogadjaja, tako je divno procitati nesto pametno na nekom modnog blogu <3

  • Reply March 26, 2014

   Brana

   Nema na čemu, uvek mi je zadovoljstvo da podelim sa vama nešto što me je u bilo kom pogledu inspirisalo.

   Veliko hvala na lepim rečima!!!

   Brana

 • […] Webiz 2.0 – Brana je napisala veoma lijep osvrt na cijelu konferenciju i istakla sve ono što je bilo najljepše na njoj […]

 • […] Webiz 2.0 […]

Leave a Reply

Enter the number *