Webiz 2.0

Kada sam prošlog petka otputovala za Zrenjanin, na drugu po redu Konferenciju o poslovnoj primeni interneta, ovaj post nije bio ni u planu. Zapravo, nisam ni razmišljala o tome da svoj boravak u gradu na Begeju ovekovečim i na blogu. Bez i jednog pravog razloga. Samo sam smatrala da neće biti dovoljno materijala za ceo post.

Moram li da napominjem da sam pogrešila? I to poprilično. Jer sam već nakon prvog dana konferencije znala da prvi post po povrtaku u Beograd moram posvetiti fantastično organizovanom Webizu, gostoljubivom Zrenjaninu i sjajnim ljudima koje sam imala prilike da čujem i upoznam.

A verujte, konferencije ovog tipa nisu nešto čime se lako oduševljavam. Što sam i jasno isticala u ranijim postovima na slične teme.

Ipak, ovo je bila posve drugačija priča. Prizemna i prirodna, istinski fokusirana na edukaciju onih koji žele da se bave web poslovanjem. Bez ikakve pompe, bez poznatih ličnosti kojima je svuda mesto, samo ne na skupovima ovog tipa, bez preterivanja u bilo kom obliku. Sa konciznim  programom, jasno ispisanim na akridetacijama (pohvale za ideju!), sa izuzetno profesionalnom voditeljkom konferencije, Bojanom Latinović, koja me je oduševila svojim stavom i elokventnošću, sa striktnim poštovanjem satnice, bez obzira ko se zatekao na sceni. I najbitnije, sa izuzetno korisnim predavanjima, posle kojih sam konferens salu napuštala sa nekoliko ispisanih stranica tek naučenih stavki, i elanom kakav odavno nisam osetila.

Sve to usled tematika izuzetno pažljivo odabranih, tako da zadovolje i one koji tek počinju svoj web biznis, ali i one koji su već godinama u njemu. Inspirativne i za one koji se možda nikad njime neće baviti.

Međutim, priča se nije završavala s krajem predavanja. Nastavljala se u holu Hotela Vojvodina, gde je ponovo vladala jedna posve prirodna atmosfera. Bez zagledanja, tihog komentarisanja, i merenja internet uticaja na raznorazne načine. Bilo mi je neizmerno drago što je neko konačno spustio stvari na svoje mesto, i dopustio ljudima da se istinski raspitaju o onome što ih zanima i što će im pomoći u poslovanju. I najbitnije, ostvare kontakte. Jer kontakti su sve. I to je jedan od razloga što sam rešila da napišem ovaj post. Jer želim da i vama skrenem pažnju na važnost ovakvog vida edukacije. Pogotovo ako ste u procesu počinjanja nečeg svog. Nemojte se stideti učenja, jer nije sramota reći ”ne znam”. A učenje kroz ovaj vid okupljanja nosi toliko toga. Kako teorijski tako i praktično. Još ako to sve možete da doživite u jednom lepom, malom gradu koji odiše mirom, ušuškanošću i željom da vas ugosti, ima li bolje opcije?

Nema, verujte. Zato, ne budite lenji, i ne budite sketpični. Kao što sam i sama bila prema događajima ove vrste. Ništa vrednije od inspiracije i znanja. A ovakav vid manifestacija jeste izvor oba.

U nastavku, popisaću ona predavanja sa drugog Webiza koja su mene oduševila, pokrenula i edukovala. Nažalost, snimci više nisu dostupni, ali svakako zapamtite ove predavače – ja sigurno hoću.

Dejan Petrović  ”Online marketing – danas i sutra”
Đorđe Grujić ”Kako internet može pomoći mom novčaniku”
Dragan Varagić ”Saveti za zaradu od bloga”
Ivan Minić i Ivan Ćosić ”45 minuta sa Minićem i Ćosom”
Daniel Ackermann ”Od nule do digitalne agencije sa 50+ zaposlenih”
Srđan Erceg ”Kako do uspeha”

 

DSC_7223aDSC_7149aeb8e0092b10711e3a7ca12cd99773359_8DSC_7202aDSC_7170aTaborosi_-3Taborosi_DSC_7214aDSC_7293

…sa Jovanom koju znate sa bloga Cipelica-Štiklica i Milankom, koja je deo tima koji mi je pomogao u usavršavanju izgleda bloga.

2666e72eb13a11e38ea20e70ef7cb86e_8DSC_7211aDSC01432TaborosiDSC_7180a453b82bab26911e3b141125afd15e7e6_808f26a10b28411e3bff9128cbc6cd90a_8

 

photos by: Žolt Senti, Milan Milićev, Pavle Tabaroši, Brana’s Divine World & Instagram

Written By

Thank you for sharing some love! I really appreciate every single word from you!

More from Brana

Očaravajući svet ”CUPCAKE” cipela

Ima li boljeg načina za ulepšati uvek mrski i nerado dočekani ponedeljak,...
Read More

15 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter the number *