BDW playlista: 5 pesama koje slušamo u novembru

Stigao je novembar, sve je pošlo naopačke, kupujemo knjige, biramo filmove, obuvamo čizme, idemo na slave, a uveče, pred spavanje, čitamo En Sekston. Ovo je mesec festivala, poezije i prejedanja, a za te aktivnosti nam je preko potreban soundtrack

Novembar - Ivica

Budim se, novembar je 

Uplivavamo lagano u listu pesmom sa prvog albuma pančevačkog profesora književnosti koji svoj muzički alterego naziva Ivica. Ova pesma savršena je za puštanje odmah nakon buđenja, dok smo još pod jorganom i baškarimo se u krevetu čekajući da se ponovo oglasi alarm koji smo stavili na snooze.

Ako vam se ovo dopada, Ivica je upravo objavio i svoj novi spot za pesmu Alkohol koji možete pogledati ovde. 

November Twilight - Julie London

The branches of the trees are bare. 

The smell of burning leaves is in the air. 

November twilight steals across my heart. 

November Twighlight je pesma u slikama, svaka strofa bi se mogla pretvoriti u haiku. Iako peva o smiraju dana, glas Julie London je jedina stvar koja vam je potrebna dok pijete prvu jutarnju kafu i razmišljate kako bi bilo divno da se vreme rastegne i taj momenat potraje što duže. 

November hits hard - On Tour

but when putting on gloves and when buttoning up sweaters 

wish i packed you when november hit us hard 

November hits hard beogradskog benda On Tour je pesma koja vam bruji iz slušalica dok izlazite na ulicu, hvatate prevoz, otključavate auto ili sedate na bicikl. Tako zvuči ljubav na daljinu kad zahladni. 

Mr November - The National

I won’t f**k us over, I’m Mr. November 

Svakako nije najbolji tekst koji su Aaron Dessner i Matt Berninger napisali u svojoj karijeri, ali znam gomilu momaka koji veoma vole ovu pesmu. Govori o odgovornosti, o onom momentu u životu za koji znaš da je presudan i da ne smeš da ga zezneš inače ti preostaju samo Lemonworld i razne lažne imperije. Ovo je pesma koju pevaš iz sveg glasa na semaforu dok kasniš na posao. 

November - Tyler, the Creator

I wrote a song about you, I want your opinion 

Opposite of my heart rate, it slows down at the ending 

Tyler Gregory Onkonma, mladi američki muzičar, producent i osnivač streetwear brenda Golf Wang zatvara ovu listu sjajnom chill matricom i svojim viđenjem novembra: 

My November was when I was gifted this Getz and Gilberto album 

My November was seeing Erykah Badu perform 

A šta je vaš novembar?

 

Naslovna fotografija: @daryadarcy

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Pročitajte još

Leave a Reply

Your email address will not be published.