Velikani domaće posleratne umetnosti u galeriji ARTE

U okviru projekta ARTE galerije, Kolekcionar kao kustos i selektor, u periodu od 8. oktobra do 22. novembra 2021. godine, ljubitelji umetnosti imaće jedinstvenu priliku da pogledaju radove iz privatne zbirke porodice Marjanović, na dve lokacije ARTE galerije – Andrićev venac 12 i Kralja Milana 3 u Beogradu.

Posetioci će moći da vide slike, skulpture, grafike i crteže nastale uglavnom ’50-ih, ‘60-ih i ‘70-ih godina 20. veka, autora koji su najznačajniji predstavnici domaće posleratne umetnosti – Petra Lubarde, Aleksandra Tomaševića, Lazara Vozarevića, Ivana Tabakovića, Miodraga Dada Đurića, Ljube Popovića, Petra Omčikusa, Radomira Reljića, Radomira Damnjanovića Damnjana, Bore Iljovskog, Dušana Otaševića, i brojnih drugih umetnika.

Izložba će prikazati više od 70 radova, deo zbirke porodice Marjanović koja je pomno formirana od sedamdesetih godina prošlog veka.

Izložbu prati i katalog sa velikim brojem ilustracija i tekstova, koja na adekvatan način prezentuje projekat Kolekcionar kao kustos i selektor.

Izložba traje do 22. novembra 2021.