Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Hrabri razgovori: Poziv za mlade da učestvuju u velikom edukativnom projektu

Ako imate između 20 i 26 godina, i zanima vas vršnjačka edukacija na temu interkulturnog dijaloga i ljudskih prava, ovo je konkurs za vas. Slobodna zona Junior organizuje radionice za facilitaciju dijaloga “Hrabri razgovori” i poziva zainteresovane da se prijave do 31. oktobra u ponoć na sajtu slobodnazona.rs

Iako su prvenstveno namenjene omladinskim radnicima i radnicama, članovima i članicama omladinskih organizacija i kancelarija za mlade i naročito pripadnicima nacionalnih manjina, na konkurs mogu da se prijave i svi drugi zainteresovani. 

Radionice za facilitaciju dijaloga biće organizovane za ukupno 60 mladih koji će pohađati program u 4 grupe od po 15 polaznika/ca. Održavaće se kako online tako i uživo, radnim danima u večernjim časovima i/ili vikendima u periodu između druge polovine novembra 2021. i februra 2022. godine. Deo radionica koji će se izvoditi uživo biće realizovan jednog vikenda u januaru ili februaru na Paliću.

Polaznice i polaznici radionica dobiće besplatnu obuku o strategijama konstruktivne komunikacije, facilitaciji grupnih razgovora, kritičkoj i umetničkoj analizi filma, interkulturalnosti i medijskoj pismenosti.

Trening će polaznicima i polaznicama omogućiti i sticanje veština za moderaciju razgovora uz projekcije dokumentarnih filmova, a uključiće i demonstraciju stečenih veština na projekcijama dokumentarnih filmova nastalih u okviru Kampa angažovanog dokumentarnog filma Slobodne zone Junior.

Projekcije dokumentarnih filmova, praćene razgovorima koje će voditi mladi facilitatori i facilitatorke “Hrabrih razgovora” biće organizovane na 60 posebnih filmskih događaja u 40 mesta u Srbiji.

O rezultatima užeg izbora kandidata koji će biti pozvani na online intervju, prijavljeni će biti obavešteni najkasnije do 10. novembra 2021. godine. Izabrani kandidati i kandidatkinje dobiće planirani raspored rada po grupama nakon završetka procesa selekcije.

Programom su uzete u obzir i druge obaveze potencijalnih polaznika i polaznica, pa je predviđeno da ritam rada bude usklađen rasporedima odabranih učesnikaca. 

Radionice su deo projekta “Naše razlike su naša snaga” koji ima za cilj da izgradi kapacitete za prihvatanje kulturnog diverziteta i uspostavljanje interkulturnog dijaloga kod mladih ljudi različitog porekla, kulture i vere, kroz proces neformalnog učenja, interakciju i stvaranje. 

Program je u potpunosti besplatan i svi troškovi biće pokriveni od strane organizatora. Za sve dodatne informacije i pitanja možete se javiti na slobodnazonajr@gmail.com ili na telefon 0604050485.