Izložba “ARTikulacije stvarnosti” u Domu omladine Beograda

Od 10. do 27. avgusta u Galeriji Doma omladine Beograda biće otvorena izložba “ARTikulacije stvarnosti” u kojoj učstvuje nekoliko muzičara/vizuelnih umetnika.

To su: Srđan Đile Marković, Gildo Bavčević, Nemanja Nikolić, Vladimir Lalić, grupa Ah Ahilej, Nikola Krstić,  grupa Auf Wiedersehen i Demir Ahmetović.

Kustoskinja izložbe je Jelena Pavićević, koja o izložbi kaže sledeće:

“Izložba ‘ARTikulacije stvarnosti’ ima za cilj da predstavi radove muzičara/vizuelnih umetnika, koji kroz različite medije prezentuju sopstvenu poetiku i percepciju stvarnosti. Imajući u vidu kulturološki aspekt tumačenja svakodnevice, umetnici kreiraju prostor za promišljanje o umetnosti, politici, muzici, teatru i tekstu, dok kroz indirektne poruke ističu važnost artikulacije misli i egzistencije kritičkog stava.Kroz sagledavanje celine, imperativ svakako biva interdisciplinaran sadržaj, koji briše granične zone između medija i formira koncept koji posmatraču ukazuje na divergentan pristup umetnosti.”

Rad: Nemanja Nikolić

Sastavni deo izložbe u Centralnom holu Doma omladine Beograda, čine fotografski zapisi Marka Ristića (“Zamrznuti tonovi”) sa rokenrol koncerata koji su nastali u poslednjih nekoliko godina. Autor je na poetičan način zabeležio izvedbe poznatih lokalnih bendova, ali i njihovu interakciju sa publikom. Neki od bendova i muzičara čije će fotografije publika moći da vidi su Ritam Nereda, Mortal Kombat, Buč Kesidi, Goblini, Nikola Vranjković, Hype, Nadimač, Pekinška Patka…

Na naslovnoj fotografiji rad Demira Ahmetovića.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *