Jul u znaku Šekspira u Čortanovcima

Početak jula u Čortanovcima, u Vili Stanković biće u znaku Vilijama Šekspira. Upravo tamo se održava osmi po redu festival posvećen ovom engleskom piscu.

Foto: Jelena Ivanović

Festival počinje 2. jula u 20h predstavom “Tragedija Hamleta” teatra iz Francuske. Drugog dana od 20h igra se predstava “History of Motherfuckers – Koriolan” (Severna Makedonija).

U nedelju, 4. jula, treću godinu za redom biće sproveden projekat “Moj Šekspir” koji predstavlja susret publike sa našim glumcima koji su igrali u nekom od Šekspirovih dela. Kroz male “ispovesti” o ličnom iskustvu i doživljaju Šekspira na sceni, ideja je da glumci predstave “svog” Šekspira na sceni. Ove godine učestvuju: Anita Mančić, Vojislav Brajović, Svetozar Cvetković, Boris Isaković, Dragan Mićanović, Nebojša Ilić, Andrija Kuzmanović. Koncept ovog projekta osmislio je Nikita Milivojević, koji je ujedno inicirao i osnivanje Šekspir festivala.

U okviru pratećeg programa biće prikazani filmovi “Koriolan” Rejfa Fajnsa (5. jul) i “Bura” Džuli Tejmor (6. jul).

U slučaju vremenskih nepogoda predstave se izvode u Srpskom narodnom pozorištu (Novi Sad), o čemu će na web i FB stranici festivala biti istaknuto obaveštenje na dan izvođenja predstave do 16.30 h.

Ulaznice su u prodaji na tickets.rs a kompletan program možete pronaći ovde.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *