Novi termin održavanja Festivala uličnih svirača

“Počnimo ljubav ispočetka”, slogan je pod kojom se ove godine održava 21. Festival uličnih svirača – Gradić festa. Ovaj slogan dobio je i svoje bukvalno značenje, jer je zbog najavljenih vremenskih nepogoda festival morao biti odložen. Ali bez brige, umesto od 26. do 28. avgusta, priliku da uživamo u zabavnoj muzici pedesetih, šezdesetih i posleratnom entuzijazmu koji je vladao tih godina imamo već od 3. do 5. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Ovaj festival ujedno će biti i omaž neprolaznim umetničkim vrednostima, talentu, kvalitetu, doslednosti i trajanju jedne muzike koja je nadživela i zemlju u kojoj je nastala.

U petak, 3. septembra program otvaranja u podgrađu Petrovaradinske tvrđave biti u znaku šlagera, a festival će zvanično otvoriti nastup Beti Đorđević i Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”.

Redovan program festivala upotpuniće beogradski bendovi Vizelj, Dogs in Kavala, a iz Hrvatske nam dolaze Z++ i Pocket palma koji donosi novi sintvejv talas u Gradić.

Još mnoga imena vredna pažnje našla su se u ovogodišnjem programu festivala (koji možete pronaći ovde), a neka od njih su svakako mlada muzičarka u usponu tam (Tamara Popović), Sana Garić i Luka Rajić.

Gradić bioskop

Osim muzičkog programa, na ovogodišnjem festivlu publika će imati priliku i da gleda filmska ostvarenja u okviru Gradić bioskopa.

Prvog dana festivala na repertoaru je film “Neposlušni”, autorke Mine Đukić, zatim u narednim danima film “Minotaur” reditelja Zulfikara Filandre, odmah nakon premijere na ovogodišnjem Sarajevo Film Festu. Osim toga biće prikazana i selekcija kratkih filmova sa Festivala filmskih autorki.