Početak humanitarnog projekta “Da sva deca skaču” na premijeri filma o Nataši Kovačević

Film “Skok” o Nataši Kovačević, koja je ispisala istoriju kao prvi profesionalni košarkaški igrač sa sportskom protezom, imao je svoju premijeru 7. septembra u Kombank dvorani. 

Na dan premijere, Fondacija “Nataša Kovačević” pokrenula je svoj humanitarni projekat “Da sva deca skaču”, gde je cilj da se deci do 15 godina sa sudbinom sličnoj Natašinoj, obezbede aktivne proteze koje bi im pružile priliku za normalan život. Ovaj projekat počinje humanitarnom akcijom u kojoj će posetioci na košarkaškom terenu pokušati da postignu što više koševa. Svaki koš donosi određenu sumu novca koja će biti namenjena nabavci aktivnih proteza za decu, a šutiraće i Nataša sa svojim prijateljima.

Inače, ovo dokumentarno ostvarenje o zadivljujućem životnom “comebacku” Nataše Kovačević nakon saobraćajne nesreće 2013. godine, ali i njenoj misiji da kod drugih ljudi sličnih sudbina probudi borbeni duh i motivaciju, biće u bioskopima širom Srbije od 8. septembra.

Podsećamo, film je svoju premijeru trebalo da ima još pre više od godinu i po dana, ali je zbog pandemije prikazivanje filma odloženo. Producenti filma, Aleksandar Miletić, Nevena Savić i Ivica Vidanović zabeležili su Natašinu neverovatnu vedrinu i energiju i pretočili u film “Skok”, koji je omaž Natašinoj borbi i svima onima koji su joj pomogli da u 19. godini ostane uspravna posle gubitka noge i napravi podvig kakav nije zabeležen u istoriji sporta.