Podrži Super devojčice: Kampanja prikupljanja novca za stipendiranje 5 devojčica

Alternativni centar za devojke (ACD) u Kruševcu povodom 11. oktobra, Međunarodnog dana devojčica pokreće kampanju podizanja svesti o pravima devojčica i prikupljanja novca kako bi 5 devojčica iz Srbije uzrasta od 8-14 godina moglo da dobije stipendije za razvoj svojih talenata.

“Verujemo da svaka devojčica poseduje Super moći koje treba otkriti a kada ih podržavamo da razvijaju svoje Super moći,  one mogu da promene svet na bolje! Želimo da podstaknemo njihov razvoj u oblasti nauke, umetnosti i sporta i omogućimo im da postanu Super devojčice!”, poručuju iz ACD-a.

Kako bi svaka devojčica dobila jednokratnu stipendiju u iznosu od 25000 dinara koja će im omogućiti da pokriju troškove prevoza, finansiraju edukativne časove ili aktivnosti, kao i da nabave sportsku ili umetničku opremu, neophodno je prikupiti 125000 dinara.

ACD vas stoga poziva da podržite ovu kampanju ili online donacijom na Donacije.rs ili uplatom na tekući račun Alternativnog centra za devojke. Za uplate na tekući račun:

Prednost za dobijanje stipendija imaće devojčice koje žive u težim životnim uslovima a o dobitnicama odlučivaće komisija koju čine mlade žene, umetnice i aktivistkinje za prava devojčica i mladih žena.