Podržka za kampanju ”Spasimo hranu, spasimo humanost”

Da li ste znali da se danas u Srbiji, prema poslednjim istraživanjima, dnevno baca skoro 2 miliona kilograma hrane? Kada tom podatku pridružimo činjenicu da u istom tom trenutku u riziku od siromaštva i na rubu egzistencije živi gotovo četvrtina populacije – 23,2%, postaje jasno da je neophodno nešto učiniti.

Prema analizi koju su sproveli Forum za odgovorno poslovanje i Koalicija za dobročinstvo, donacije hrane u Srbiji bi mogle da budu uvećane na godišnjem nivou za blizu 160 miliona dinara, ukoliko bi bio ukinut PDV na donacije hrane. Sa ciljem da poveća svest građana o problemu bacanja hrane i nedovoljnih donacija hrane, ali i da doprinese unapređenju praksi, propisa i regulativa koje idu u korist povećanju donacija hrane, Koalicija za dobročinstvo predvođena Fondacijom Ana i Vlade Divac, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), pokrenula je kampanju Spasimo hranu, spasimo humanost”, u kojoj ponosno učestvujemo.

Zvanični reklamni video kampanje i upečatljivi vizuali koji se nalaze na brojnim bilbordima u Srbiji su prvi u nizu aktivnosti u okviru ove kampanje koja će sadržati i humanitarne događaje pripreme i prikupljanja hrane, a prenose jasnu poruku- u ovome smo svi zajedno i jedino angažovanjem svih pojedinaca, udruženja, kompanija i  trgovinskih lanaca, možemo doprineti lepšoj svakodnevici i boljem životu mnogih ljudi.

Vreme je da spasimo hranu. Vreme je za humanost.

Više informacija nalazi se na: spasimohranu.rs.