Predstavljanje romana “Ispod majice” Marije Ratković u KC Gradu

Roman “Ispod majice” Marije Ratković, koji je doživeo svoje drugo izdanje, biće predstavljen beogradskoj publici 10. juna u 19h u KC Gradu. 

Na ovom, beogradskom izdanju večeri ‘vi pitate mi odgovaramo’ govoriće urednica izdanja Ana Pejović, zatim novinarka Magda Janjić, kuma romana dramaturškinja Minja Bogavac, književna kritičarka Jasmina Vrbavac, čije reči krase drugo izdanje romana i Jelena Nidžović.

Romanom prvencem “Ispod majice” u izdanju Kontrast izdavaštva autorka, po rečima novinarke Magde Janjić “probija glavom kroz zid”. Minja Bogavac roman opisuje kao “literarnu žestinu koja se čita na eks i od koje vam se vrti u glavi”.

Marija Ratković je publicistkinja, teoretičarka i aktivistkinja. Posle doktorskih studija na odseku Teorija umetnosti i medija na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, bavila se umetničkim i naučnim radom u oblasti kulture sećanja, biopolitike i forenzičke arhitekture. Od 2006. godine radi u oblastima kulture i medija. Pored dugogodišnjeg pisanja za Vice, Elle, Peščanik, piše za film, televiziju i pozorište. Narativni kratki film Punta Cana (2018, USA), posle uspeha na međunarodnim festivalima dobio je zlatno priznanje International Independent Film Awards u USA. Autorka je više dramatizacija, kratkih drama i scenarija. Dobitnica nekoliko priznanja za aktivizam i zaštitu ljudskih prava, laureatkinja nagrade “Laza K. Lazarević” za najbolju savremenu pripovetku 2020. godine. “Ispod majice” je njen prvi roman.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *