You Know How to Fly, izložba Jovane Puzović u Galeriji Singidunum

Izložba “You Know How to Fly” beogradske umetnice Jovane Puzović biće otvorena večeras u 19 časova u Galeriji Singidunum (Knez Mihajlova 30). Jovana se poslednjih deset godina bavi istražvanjem čoveka i njegove psihe i teži da svojim radom izvrši neki vid promene na posmatrača, pa je i glavna tema koja se prožima kroz njen rad upravo tranformacija.

Njena izložba sastoji se iz tri dela. Prvi deo, “Poruke u kutiji”, rađen je u kombinovanoj tehnici i čini ga osam kaiševa-slika manjeg formata. Zanimljivo je da je Jovana za ove radove koristila stare markice, bedževe i broševe.

Drugi deo pod nazivom “Mapiranje emocija” čini osam haljina-slika od slikarskog platna. Iako na prvi pogled deluju nosivo, one imak služe da se prenese određena emocija. Na njima se nalaze apstraktene slike koje su dobijene mapiranjem čisth emocija kroz pesmu. U ovom polju njena svrha je da pokaže posmatraču da nije sve onako kako izgleda.

Poslednji deo izložbe, “Stvaranje, razlika je velika” sastoji se iz tri video rada – Hrisćanstvo, Budizam i Hinduizam. Drugi i treći deo celokupnog rada čine jednu celinu.

Izložba će biti otvorena do 9. avgusta.