IZAZOVI RADOST – Preporuka: caffe, zimski napitak, mjuzikl

Kako je nova epizoda ”Izazovi radost” serijala po planu i programu trebalo da bude objavljena još prošlog petka i kako to nismo uspeli da reailizujemo usled opravdanih okolnosti pa epizoda stiže tek večeras, neću dužiti sa tekstualnim delom ovog posta. Napomenuću vam samo da je po sredi nešto drugačija epizoda od prethodnih. Zašto i u kom smislu moraćete da saznate sami a to ćete najbolje učiniti ukoliko ovog trenutka kliknete na dugme play. A ako vam se ono što ste videli dopadne tu je i like da mi to pokažate ali opcija subsrcibe na kojem ću vam posebno biti zahvalna. Naravno, kao i uvek, posebno se radujem komentarima, zato se nemojte ustručavati da se javite pute istih. Do idućeg videa i posta… Vaša B.

Kamera & montaža: HUMAN MADE STUDIO
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Pročitajte još

4 Responses

 1. Bas sam juce popodne bila u Dokolici, da dodam da su im i kolacici fini . U pravu si za toplu limunadu, jako prija u ovim polu-zimskim danima. Nisam bila u Pozoristu na Terazijama, a jako je dugo na wishlisti pa se nadam da ce uskoro nestati sa te liste .
  PS. predivan mantilic!!!

 2. Obožavam ovaj vaš serijal. Počev od divne muzike koju ste mi otkrile, preporuka za knjige, predstave, izložbe, mesta koja vredi posetiti… Kvalitetan i probran sadržaj ću uvek podržati i na tome sam vam neizmerno zahvalna.

 3. E sad malo kritika. Ne bih se ja cimao da ne vidim da si pocela ozbiljnije da radis i da imas nekog ko drzi kameru i radis malo editovanja itd. To podize ocekivanja.

  Prvo establishing shot na pocetku mora da bude dosta duzi. Da gledaoc na miru vidi tablu i zgradu – de se orijentise gde je na ne samo da dobije prekratki flash. U zavisnosi od kamere mozda i malo probe sa zumiranjem (kazem probe jer tu mora da se pazi da ne bude prebrzo jer ce gledaoc primetiti). Gledaoc “ulazu u prostor” s tobom.

  Drugo, razmisljaj kao da imas 2 kamere – nadji (ti ili snimatelj) barem dva ugla koje posle mozes da mesas u editu. Kako dobijes 2 ugla s jednom kamerom? Tako sto ponovis pricu dvaput. Da to znaci vise vremena da malo napises i naucis ili kad prvi put kazes da to naucis i isto to ponovis drugi put. Prvi put ce ti biti naugodno, kasnije ces nauciti. Ovo je napor koji ce ti dati materijal za profesionalni razultat ko da si celu produkcionu ekipu imala.

  Trece – nikad “flat light”. Govorim o drugom delu o Poz na Terazijama. Ne znam da li video radite samo vas dve ili imate i nekog treceg ikoli parta/opreme imate aLi prvo sto mi pada napmet kad ovo vidim je ili neka fleksibilna reflektorska povrsina (koja se brzo pakuje/saspakuje) tako da moze da se snima u senci ili nekakava “zavesa u ramu” da se ublazi to svetlo koje ti je pola lica pretvorilo u “belu mrlju”. Za ovo je potreban treci, makar to bio i dobronamerni prolaznik koji ne zuri nikuda pa moze malo da pridrzi kakak improvizovani screen ili reflektor.

  I opet establishing shot za pozoriste – show, don’t tell. Neka tabla, ulaz, malo arhitekrure, da gledaoc lepo “udje” u prostor zajedno s tobom.

 4. Vas dve ste prestale da radite ovu divnu stvar?? :((( uvek obe imate po neki predlog koji usvojim od vasih izazova. Volim sitne stvari koje me raduju, kao sto je vas serijal. Obradujte me ponovo! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *