Izazovi radost – Preporuka: Sajt o kulturi, film & izložba

Rizikovaću da me ”optužite”  da se ponavljam jer sam i u prošlom postu posvećenom ”Izazovi radost” serijalu pisala o užitku koji mi isti donosi, ali ne mogu a da ponovo ne podvučem činjenicu da je ovaj projekat za mene izvor nemerljivog zadovoljstva. Prilika da verbalno izrazim svoje divljenje i poštovanje za neke sjajne i kvalitetne stvari i svoju podršku za neke kreativne i talentovane ljude, dok imam utisak da preko kamere razgovaram sa svakim od vas kao sa bliskim prijateljema, čini me neizmerno srećenom. I molim vas, nemojte misliti da je ovo kliše izjava koju pišem kako bih popunila tekstualni deo ovog posta. Svaka ovde napisana reč, baš kao i svaka izgovorena u videu koji ćete imati prilike da pogledate, maksimalno je iskrena i izrečena od srca. Drugačije ne bi ni moglo. I zato istinski uživam u činjenici da u društvu jedne divne i svestrane dame, kakava je Aleksandra Petrovski, i uz vašu podršku, imam priliku da širim priču o stvarima koje istinski vrede i koje nas oplemenjuju i menjaju u bolje ljude.

Jedna od takvih stvari jeste izložba ”Pupin – od fizičke do duhovne realnosti” u Istorijskom muzeju Srbije, kojoj sam posvetila jedan deo novog ”Izazovi radost” videa. Podstaknuta njome pričala sam vam i o Pupinu, čoveku koji me je inspirisao u toliko pogleda da i nedelju dana od obilaska pomenute izložbe, ne mogu da prestanem da se divim njegovoj životnoj priči, uspehu, uticaju, veličini.

Divljenje osećam i prema studentima anglistike sa Fililozofskog fakulteta u Novom Sadu koji su pokrenuli predivan online magazin i pokazali kako se sve može kada imate dobru ideju i volju da istu realizujete. Njihov mali projekat i priča o njemu biće moj odgovor na izazov koji mi je Aleksandra zadala u prošloj epizodi našeg serijala.

A kada pričamo o izazovima, izazivam vas da ovog vikenda pogledate film, o kojem će takođe biti reči u videu. Mogu da se kladim da ćete svi koji to učinite biti oduševljeni. Zašto? Odgledajte video da biste saznali.

No, da ne bih više prepričavala novu ”IR” epizodu, koju sam po običaju pripremila u saradanji sa Human Made studijom, prepuštam vas istom ovog trenutka. Čekam utiske i vaše predloge na sve pomenute teme! Radujem im se već sada! Do idućeg javljanja… Vaša B.

Kamera & montaža: HUMAN MADE STUDIO
Written By
More from Brana

Supergirl

Odmah bih da se ogradim od naziva posta i odbacim i najmanju...
Read More

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter the number *